StudyBuddy helpt bij studiekeuze

Zwolle – Windesheim ondersteunt jongeren tijdens de Open Dag op vrijdag 7 november bij het maken van hun studiekeuze. Door de beoogde invoering van het studievoorschot is het kiezen van een studie nog belangrijker dan voorheen. Hoe kom je als scholier tot de juiste en beste studiekeuze? En hoe weet je welke opleiding het beste bij je talenten past? Tijdens de Open Dag kunnen oriënterende scholieren een studiekeuzetest maken of de hulp inschakelen van een StudyBuddy. Een Windesheimstudent die oriëntatietips geeft voor het maken van een studiekeuze en uit eigen ervaring spreekt. De Open Dag vindt plaats op de Campus in Zwolle van 13.00-19.00 uur.

Verspreid over de campus kunnen scholieren terecht voor diverse voorlichtingsactiviteiten. Een greep uit de activiteiten is het maken van een gratis studiekeuzetest, spreken met een loopbaancoach of tips krijgen van een StudyBuddy. Door docenten en studenten wordt voorlichting gegeven over de diverse opleidingen en bijbehorende beroepen. Windesheim leidt studenten op tot bijvoorbeeld verpleegkundige, werktuigbouwkundige, journalist of leraar Aardrijkskunde. Scholieren kunnen meerdere voorlichtingsrondes en workshops volgen. Daarnaast krijgen ze meer informatie over studiebegeleiding, studiefinanciering, studeren in het buitenland, huisvesting of de studentenverenigingen in Zwolle.

Aanmelden
De Open Dag is op vrijdag 7 november van 13.00 tot 19.00 uur op de campus van Windesheim in Zwolle. Aanmelden hiervoor kan via windesheim.nl/opendag. Het programma is via de website te downloaden. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom.

Open Dag app
Scholieren kunnen via de Open Dag app eenvoudig de weg vinden op de campus. Deze Windesheim Open Dag app is te downloaden bij de Google Play Store of de App Store. De digitale wegwijzer navigeert de scholier direct naar het juiste lokaal waar een voorlichting of workshop is. Ook ‘points of interest’ zoals de informatiemarkten, koffiecorners en toiletten staan aangegeven. De app is ook praktisch instrument om tijdens de Open Dag een programma op maat met workshops of lezingen samen te stellen.

Gratis parkeren bij het voormalig park Ecodrome
Vanwege de verwachte drukte tijdens de open dag wordt aangeraden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen. Wie toch voor de auto kiest, kan gratis parkeren bij Windesheim of bij het voormalig park Ecodrome. Vanaf het park is er vervoer naar de campus en terug. Bezoekers die parkeren in de buurt bij de campus riskeren een boete.

Artikel delen:

Reageer