Duikwens komt uit voor MS patiënt Bauke Liefers

Zwolle – In het zwembad De Vrolijkheid liet Duikvereniging Octopus uit Zwolle afgelopen week de wens uitkomen van Bauke Liefers. Bauke heeft al 17 jaar een progressieve vorm van MS en zit in een rolstoel. Hij had de wens om te duiken, maar vanwege zijn ziekte is dat niet zonder risico.

 

bauke-lr-2.jpg 

 

“Hier een mail van een onbekende die graag gebruik zou willen maken van jullie inzet om een droom te verwezenlijken.” Zo begon de mail van Maya Bakker aan Duikvereniging Octopus. Maya is zelf NOB duikinstructeur en heeft Bauke leren kennen toen zij vrijwilliger was bij zorghotel De Valkenberg in Rheden waar Bauke op vakantie was. Over de vraag van Maya hoefde de duikvereniging niet lang na te denken en enkele weken later werd de droom van Bauke werkelijkheid.

 

bauke-lr-1.jpg 

 

bauke-lr-3.jpg 

Zwembad De Vrolijkheid stelde een tillift beschikbaar en met de hulp van duikers van Octopus ging Bauke te water. “Het was heel mooi om te zien hoe beperkt hij was boven water, maar hoeveel kracht hij in zijn armen had om zelfstandig te kunnen zwemmen”, aldus de begeleidende instructeur van Octopus, Fred Doeser. En toen Bauke eenmaal boven water waren zijn woorden: “Ik voel me vrij”! 

 

Naast duiker is Bauke ook schrijver. Hij bracht twee boeken uit. Een van zijn gedichtenbundels, ‘Die ene Dag’, dankt zijn titel aan het pijnlijke moment dat Bauke ruw werd overvallen door zijn ziekte MS.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer