Campagne ‘In Zwolle is altijd Plaats’

Zwolle – Vrijdagmiddag is de nieuwe campagne ‘In Zwolle is Altijd Plaats’ aangekondigd. Dit werd gedaan door verkeerwethouder Filip van As en Peter Pels (voorzitter Citycentrum). Samen onthulden zij één van de spandoeken die bezoekers moeten wijzen op de parkeeractie die zij krijgen, wanneer zij gebruik maken van de parkeeraccommodaties in en rondom het centrum.

 

31-10-2014_start_campagne_fietsverlichting_in_zwolle-weth.v.as_04.jpg  

 

De campagne ‘In Zwolle is Altijd Plaats’ vindt plaats in periode rond de feestdagen (van zaterdag 15 november t/m zaterdag 27 december). Wethouder Filip van As: ‘Tijdens de campagne kunnen bezoekers profiteren van een parkeeractie en extra services. Daarmee willen we bezoekers, juist in deze drukke periode, een gastvrij welkom geven in onze binnenstad.’  Tijdens de campagne wordt de goede bereikbaarheid van het centrum benadrukt en het ruime aanbod aan parkeervoorzieningen onder de aandacht gebracht. Van As: ‘In Zwolle kunnen mensen altijd een plekje vinden om te parkeren of hun fiets te stallen.

 

31-10-2014_start_campagne_fietsverlichting_in_zwolle-weth.v.as_01.jpg

 

31-10-2014_start_campagne_fietsverlichting_in_zwolle-weth.v.as_02.jpg 

31-10-2014_start_campagne_fietsverlichting_in_zwolle-weth.v.as_03.jpg 

 

Er zijn vier bewaakte fietsenstallingen en ook autoparkeerplaatsen zijn er ruim voldoende. Deze voorzieningen liggen ook allemaal in of rondom het centrum. Je bent dus zo bij de winkels en horecavoorzieningen.’ Bezoekers kunnen ook zelf bepalen hoeveel ze betalen. Zwolle kent namelijk drie tarieven voor parkeren. Afhankelijk van waar mensen parkeren, betalen ze per uur € 0,80, € 1,60 of € 2,60. De bewaakte fietsenstallingen zijn zelfs helemaal gratis. 

 

Vroege Vogelactie voor automobilisten

Tijdens de campagne is er op zaterdagen een Vroege Vogelactie voor de gebruikers van de gemeentelijke parkeergarages en –terreinen. Wethouder Van As: ‘Veel bezoekers van de binnenstad komen nu nog in de middag. Om hen te stimuleren in de ochtend al te komen, hebben we voor onze bezoekers een Vroege Vogelactie. Hiermee willen we bezoekers laten ervaren dat het in de ochtend lekker rustig parkeren en winkelen is’. 

 

Met de Vroege Vogelactie betalen automobilisten op zaterdag tot 11.00 uur geen parkeerkosten. Na 11.00 uur geldt het normale tarief. De Vroege Vogelactie geldt voor zeven gemeentelijke parkeerlocaties: Dijkstraat, Noordereiland, Diezerpoort, Burg. van Roijensingel, Emmawijk, Lübeckplein en Pas de Deux. 

 

Extra services bij bewaakte fietsenstallingen

Ook voor fietsers zijn extra services in het leven geroepen. Gebruikers van de fietsenstallingen Meerminneplein en Pletterstraat kunnen kosteloos een buggy of een paraplu lenen. Wethouder Van As: “De kinderbuggy maakt het makkelijker om met een kind op de fiets naar het centrum te komen. Daarnaast is de paraplu service ideaal, als het weer wat tegen zit, voor de uitstap. Er zijn vijftien buggy’s beschikbaar en 75 paraplu’s. Door het bieden van faciliteiten voor fietsers willen we ons stadshart aantrekkelijker maken voor fietsers”. 

 

Peter Pels: “Ondernemers zijn natuurlijk blij dat de winkels en horecavoorzieningen in het centrum dankzij deze goede parkeervoorzieningen voor zowel fiets als auto, altijd snel en makkelijk bereikbaar zijn.  De Vroege vogelactie voor automobilisten en de extra services (in de vorm van leen buggy en paraplu) zijn bovendien goed voor onze klanten”. 

 

Partners

De gemeente voert de campagne ‘In Zwolle is Altijd Plaats’ uit samen met Citycentrum, 

Horeca Nederland afdeling Zwolle en de ondernemers in de binnenstad. De campagne is mede gefinancierd vanuit het Bereikbaarheidsfonds Beter Benutten Zwolle Kampen Netwerkstad omdat het hier gaat om een bereikbaarheidsarrangement dat aansluit bij de doelen van Beter Benutten: de initiatiefnemers koppelen mobiliteitsdiensten en -producten aan het bezoeken van de binnenstad. Met als doel bezoekers meer te spreiden over de dag en over de parkeerlocaties.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Verbazingwekkend. In Zwolle is altijd plaats, waarom moet er dan zonodig op het Katwolderplein een parkeergarage komen die tientallen miljoenen gaat kosten, waar de Zwolse burger tot in lengte van jaren de verliesgevende exploitatie voor mag ophoesten?

  2. Helemaal meem eens Braniac,de brommert zit mooi in het verdomhoekje,want met de auto ga ik al niet meer alleen de parkeerkosten zijn al van een zodanig nivo dat het niet meer leuk is om samen met je familie een middagje door de stad heen te slenteren.
    En dan als gemeente maar afvragen waarom er zoveel lege winkels komen in de stad, mede hierdoor.

  3. Als je je auto in Parkeergarage Diezerpoort neerzet kost je dat ?? 0,80 per uur met een maximum van ?? 4,- per dag.

    Dat valt mijn inziens reuze mee! 😛

Reageer