Voorinschrijving Zonnepark bij Centrale Harculo

Zwolle – Electrabel gaat zonnepanelen plaatsen op het terrein van Centrale Harculo bij Zwolle. Er komt bij voldoende belangstelling een Zonnepark met circa 4.000 zonnepanelen. De zonnepanelen zijn geschikt voor huishoudens van wie het dak niet geschikt is voor zonnepanelen, of wanneer u woont u in een monumentaal pand of huurwoning. De panelen liggen op het terrein van centrale Harculo in Zwolle. U wordt geen eigenaar van de panelen en hoeft zich niet druk te maken over het onderhoud. Dat regelt Electrabel.

centrale_harculo.jpg 

Een bijdrage leveren aan een beter milieu? Genieten van zonne-energie zonder panelen op uw dak? Het kan straks allemaal dankzij Zonnepark Zwolle. Dit nieuwe park, een duurzaam initiatief van Electrabel, zal bestaan uit ca. 4.000 zonnepanelen. Zonnepanelen waar u energie van kan krijgen! Reserveer een plekje en ontvang tot 25 jaar lang minimaal 200 kWh per jaar in uw eigen regio opgewekte zonne-energie. Via een voorinschrijving hebben geïnteresseerden op het moment van de definitieve inschrijving voorrang (op basis van volgorde van binnenkomst) op andere inschrijvers. Deze voorinschrijving is vrijblijvend en verplicht u tot niets. Als er meer inschrijvingen zijn dan plekken, dan kan Electrabel de voorkeur geven aan bewoners die in de omgeving van het Zonnepark wonen. Zaterdag waren er nog 3.721 plekken beschikbaar.

De inleg per plek is €300 (inclusief btw). Daarnaast berekent Electrabel jaarlijks per plek in het zonnepark € 1,95 administratiekosten (inclusief btw). U kunt tot 6 keer inleggen. Zo kunnen meer mensen in Zwolle profiteren van zonnestroom.

De opbrengst per per jaar is een gegarandeerde opbrengst. Wanneer de opgewekte stroom per plek op jaarbasis hoger is dan 200 kWh, dan ontvangt u de extra stroom bovenop de gegarandeerde hoeveelheid zonne-energie. De jaarlijkse hoeveelheid zonne-energie per plek berekenen we door de totale daadwerkelijk opgewekte zonne-energie te delen door het aantal plekken in het Zonnepark. Hierdoor levert elke plek in het Zonnepark u een gelijke hoeveelheid zonne-energie. 

Het aanbod is uniek in Nederland: u krijgt wel de zonne-energie, maar niet de zonnepanelen. Dat maakt het onderhoudsvrij, zorgeloos en vooral duurzaam. Bovendien krijgt u elk jaar gegarandeerd 200 kWh per plek. En levert het Zonnepark meer zonne-energie per plek? Dan krijgt u de extra kWh’s er gratis bij. De totaal opgewekte zonne-energie per jaar delen we door het aantal plekken in het Zonnepark. Zo levert elke plek een gelijke hoeveelheid zonne-energie.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Prima initiatief. Het gaat hier om een stuk terrein op Harculo waar helemaal niks mee gedaan wordt en wat pal naast hoogspanningsmasten ligt. Het is dus terrein waar je weinig mee kan en het is geen natuurgebied.

    Toch zie ik net als Adriaan Visser GDFSuez graag samenwerken met PEC. Zo zou je bijvoorbeeld de platte daken van het IJsseldeltastadion, Lumen en BeQuick makkelijk kunnen gebruiken:

Reageer