Blues en rawfunk met Sharon Jones in Hedon

Zwolle – Na het prestigieuze North Sea Jazz festival keert Sharon Jones met haar band The Dap Kings terug naar Nederland voor een concert in Hedon op zaterdag 8 november. Sharon Jones brengt met haar passievolle stem en haar energieke verschijning op het podium de soul en rawfunk de gehele wereld over. Support zal er zijn van het Italiaanse Luca Sapio. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

sj_paul_mcgeiver_8928press.jpg

Foto: Paul McGeiver 

Sharon Jones heeft al heel wat samenwerkingen met grootheden op haar naam staan. Grootheden als Beck, John Legend, Michael Bublé, Lou Reed en Rufus Wainright werkten met haar samen en ook haar begeleidingsband heeft al de nodige ervaring opgebouwd met o.a. Amy Winehouse en David Byrne. Haar laatste plaat Give The People What They Want is volgens de tradities van eind jaren ’60, begin jaren ’70 opgenomen. Er wordt gebruik gemaakt van analoge opnameapparatuur en instrumenten: producer Bosco Mann nam de plaat dan ook op met een 8-sporenrecorder. Dit geeft de mix van (northern) soul en (deep) funk in de lijn van James Brown en Tina Turner net die karakteristieke finishing touch.

Luca Sapio’s album is binnen een week opgenomen en laat met negen tracks het klassieke soul- bluesgeluid van de jaren zestig horen. Twee donkere covers maakten het album compleet: Marion Black’s “Who Knows” en Jim Sullivan’s “Rosey”. Op deze tracks geeft Luca zijn eigen stijl en visie weer van wat soul voor hem betekent. Het album is niet ouderwets, Luca geeft een frisse draai aan een tijdloze sound.   

Soulclap zorgt met het beste uit diverse muziekstijlen zoals: funk, soul, pop,rock, jazz, lounge, latin voor de muzikale omlijsting. 

SHARON JONES & THE DAP KINGS
Support: LUCA SAPIO

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer                     : Zaterdag 8 november
Open                          : 20:00 uur

Aanvang                     : 20:30 uur
Entree                         : € 28,50

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, de avondkassa van Hedon en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl .

Artikel delen:

Reageer