Beweegtuin Holtenbroek feestelijk geopend

Zwolle – Onder het toeziend oog van zo’n 75 genodigden en andere geïnteresseerden is zaterdagmiddag op de warmste 1 november sinds 1848 de Beweegtuin Holtenbroek feestelijk geopend door wethouder Nelleke Vedelaar. De Beweegtuin is gelegen naast speeltuin De Regenboog.

beweegtuin-1.jpg

Speeltuinvereniging De Regenboog hoorde signalen van buurtbewoners die samen wilden bewegen. Nadat er verschillende ideeën zijn ontstaan, zoals een rollator- en babypad, is uiteindelijk gekozen voor de beweegtuin. Samen met de wijkvereniging Holtenbroek N.U., Travers Welzijn, WIJZ, de gemeente en de fysiotherapiepraktijken Holtenbroek en de Dobbe is dit idee gerealiseerd.

beweegtuin-2.jpg

 beweegtuin-3.jpg

beweegtuin-4.jpg

De financiering van de beweegtuin is tot stand gekomen door fondsenwerving. Door bijdragen van de Gemeente Zwolle, Stichting de Gasthuizen Zwolle, het Hervormd Weeshuis Zwolle, Rabobank Stimuleringsfonds, Oranje fonds, Skanfonds, Wijkvereniging Holtenbroek N.U., Premie op Actie gemeente Zwolle en zelfs een aantal particuliere sponsoren.

Een mooi voorbeeld van een particulier sponsor is mevrouw Greet Mijma van de werkgroep Beweegtuin. Zij heeft het geld dat zij voor haar verjaardag mocht ontvangen gedoneerd aan de Beweegtuin. Vanwege dit geweldige initiatief zal er in de speeltuin een bankje vernoemd worden naar de 75-jarige. Het naamplaatje is in bestelling, echter kreeg zij uit handen van de wethouder alvast een certificaat aangeboden. Mevrouw Mijma was zeer blij verrast door dit gebaar. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer