Berkum morst punten bij Nunspeet

Zwolle – Berkum heeft in de uitwedstrijd bij Nunspeet met 1-1 gelijk gespeeld en zo de eerste punten in dit seizoen ingeleverd. De Zwollenaren startten sterk maar verzandden daarna in te rommelig spel, al bleef de schade voor de koploper in de 1e Klasse D beperkt omdat de concurrentie elders opnieuw punten verspeelde.

"In het eerste halfuur deden we het goed maar een kwartier voor rust en erna hadden we een mindere fase," zag Berkum-trainer Willem Brouwer. "Je weet dat zoiets een keer kan gebeuren, we gaan ze dit seizoen echt niet alle 26 winnen." Berkum zette vanaf de start veel druk en maakte het spel met vlotte en goed lopende combinaties, waarbij de bezoekers veel ruimte op de vleugels kregen. Nadat Ricardo Kuijer in de vijfde minuut nog een kans liet liggen door op de vuisten van keeper Niels Willemse te knallen was het even later wél raak voor de Zwolse rechtsbuiten. Jasper van der Stouw verrichtte goed voorbereidend werk en stelde Kuijer in staat om de op dat moment verdiende 0-1 binnen te schieten. Direct daarna kreeg Berkum de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden na balverlies van Nick de Graaf maar de bezoekers konden niet profiteren van de chaos in de Nunspeetse defensie.

Aan de andere kant creëerde Nunspeet weinig en bij de schaarse kansen voor Arnout Vrieling en Peter Huijgen werd er zo zwak afgerond dat Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis nooit echt in de problemen kwam. Des te zuurder was het voor de steeds rommeliger spelende Zwollenaren dat Nunspeet in de blessuretijd van de eerste helft toch langszij kwam. Een indraaiende vrije trap van De Graaf werd met enig fortuin binnen gelopen door Marnix Tissingh: 1-1.

Na rust was Berkum even van slag door die ongelukkige gelijkmaker maar bij de thuisclub verzuimden Kevin Scholten en Tissingh hun kansen te benutten om uit te lopen. Na een uurtje werkten de Zwollenaren zich wat onder de druk uit en dat zorgde ook weer voor kansen, maar iedere keer kwamen de bezoekers tegen een steeds defensiever spelend Nunspeet op het laatste moment nét tekort. Zo ging een inzet van Frank Hoolsema van dichtbij rakelings over en bleven ook mogelijkheden voor Chris van der Meulen, Jaouad Akloud en Jordi Lemmens onbenut. Aan de andere kant mocht Berkum in blessuretijd niet mopperen dat Huijgen bij een prima schietkans de bal volledig verkeerd op de voet kreeg en ruim naast knalde.

Berkum staat na deze remise nog steeds ongeslagen aan kop en zag de voorsprong op directe concurrent DETO Twenterand zelfs nog iets oplopen omdat de Tukkers met 2-1 verloren bij streekgenoot Vroomshoopse Boys. "Dat is dan weer meegenomen, en als wij in een slechte uitwedstrijd zoals hier toch een punt halen mag je niet eens ontevreden zijn," concludeerde coach Willem Brouwer van Berkum.
Nunspeet-Berkum, 1 november 2014
Eindstand: 1-1 (1-1)
Doelpunten: 14. Ricardo Kuijer (0-1), 45+1. Marnix Tissingh (1-1)
Gele kaart: Youp Kok (Berkum)
Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens, Razi Kanseyo (78. Arjan Kolk), Jasper van der Stouw, Marc van der Meulen, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg (57. Youp Kok), Chris van der Meulen, Ricardo Kuijer ( 78. Jaouad Akloud)
Opstelling Nunspeet: Niels Willemse, Nick de Graaf, Marco Drost, Peter Huijgen, Marnix Tissingh, Marcel Huisman (46. Lars ten Dolle), Patrick Pluim, Bob van Gemert, Kevin Scholten, Henk Baum, Arnout Vrieling

Artikel delen:

Reageer