WVF strijdend ten onder op Urk

Zwolle – WVF heeft ook aan het 8ste duel in de hoofdklasse geen punten overgehouden. Op en tegen Urk verloren de mannen van trainer Freddy Smit met 3-1. De blauwwitten gingen nog wel rusten met een 1-0 voorsprong, maar zij konden deze marge in de tweede helft van de wedstrijd niet vasthouden.

Vooraf was de opdracht duidelijk. Die hatelijke 0 moest allereerst verdwijnen, maar eigenlijk was een overwinning het belangrijkste streven. Dat zou zeker geen eenvoudige opgave worden tegen medepromovendus Urk. Zij sloten de laatste 2 competitieduels af. Doordeweeks hadden de Urkers nog gebekerd tegen regerend landskampioen Ajax. Voor zo’n 4000 toeschouwers waren zij met een 0-4 nederlaag zeker niet afgegaan, en Ajax-coach Frank de Boer had geconcludeerd dat dat voornamelijk was gekomen doordat Urk de gehele wedstrijd ‘ als de brandweer tekeer was gegaan’ . WVF was dus gewaarschuwd, maar coach Smit had ook gezien dat er met gedurfd spel en de nodige strijd iets te halen moest zijn op Sportpark de Vormt.

Tot de 8ste minuut van het duel gebeurde er over en weer vrij weinig totdat Jeroen van Brummen een diepe bal verlengde in de richting van de in de spits geposteerde Lennart Bril. Die profiteerde optimaal van een dekkingsfout, schudde Urker aanvoerder Lindeboom van zich af en schoof de bal langs doelman Koffeman. Een welkome opsteker voor WVF, na weken waarin het in het eerste kwart van het duel vaker mis dan goed ging.
WVF komt in de 1ste helft daarna slechts mondjesmaat in de problemen. Urk-linksbuiten William de Boer schiet rakelings naast na een aanval over de rechterkant, maar verder wordt de thuisploeg alleen gevaarlijk via wat hoge corners en voorzetten van de zijkant. De Westenholtenaren spelen met regelmaat prima voetbal, maar komen ook niet echt door de hechte defensie van Urk heen. De ruststand van 0-1, na een doelpunt uit de enige echte 1-op-1 kans is dan ook terecht.
Na de thee trekt de thuisploeg de score echter al snel gelijk. Na slap uitverdedigen van Dion Reijnen schiet Lucas Nagel van buiten de 16 gortdroog laag raak via de binnenkant van de paal. WVF heeft het daarna enkele minuten moeilijk met de, ook vandaag, als ‘de brandweer gaande’ Urkers. Daarna herpakken de mannen van Freddy Smit zich echter behoorlijk en wanneer de eindpass richting de spitsen iets secuurder was geweest was er misschien meer mogelijk geweest.
Ook Urk komt op een afgekeurd buitenspeldoelpunt van Hessel Snoek na niet tot grootse daden. Rond de 70ste minuut levert een voorzet van Lennart Bril spijtig genoeg niets op, en even daarna tikt de ingevallen Muhittin Yukselen een diepe pass te hard langs de uitgekomen doelman Koffeman. De treffer valt uiteindelijk echter toch bij WVF-doelman Gert Schaafsma, die overigens opnieuw een prima pot speelde.
Gebrek aan ingrijpen na een Urker aanval rond het strafschopgebied van WVF wordt opgevolgd door een gekraakt schot van Teun Hakvoort. Via Urk-spits Gerrit Tol komt de bal bij Jan van Slooten terecht die eenvoudig binnen kan lopen bij de 2de paal. Nadat WVF va banque gaat spelen in de laatste minuten gooit Urk het duel vakkundig op slot. Rappe linksbuiten William de Boer gaat met Hessel Snoek alleen op Hans Kamping af, trekt de bal keurig voor en Snoek schiet de voor Urk bevrijdende 3-1 binnen.
Opnieuw een harde les voor WVF, dat ondanks de nederlaag een van de betere wedstrijden van deze competitie speelde. Toch bleek het wederom niet voldoende voor de punten, omdat de hoofdklasse tot op heden heeft bewezen dat ieder foutje keihard afgestraft wordt. Als de foutenlast omlaag kan en het spel 90 minuten lang scherp blijft liggen er, zo heeft vandaag wel opnieuw aangetoond, tegen iedere ploeg kansen!
Volgende week speelt WVF thuis tegen AZSV om 14.30 op Sportpark de Weidesteen!
Scheidsrechter: W. Smit
Toeschouwers: 750
Geel: Siemen Lindeboom, Jan van Slooten, Riekelt-Jan Brands (allen Urk)
Opstellingen:
Urk: Cornelis Koffeman, Marinus Snoek (Klaas Kramer), Bennie Dunnink, Siemen Lindeboom, Riekelt-Jan Brands, Kees de Boer, Lucas Nagel (Teun Hakvoort), Jan van Slooten (Maarten Dijkhuizen), Hessel Snoek, Gerrit Tol, William de Boer.
WVF: Gert Schaafsma, Dion Reijnen, Hiro Gnanapragassam (76. Elroy Modderman), Sybren Poppen, Hans Kamping, Rob Meijerink, Jorben Nieuwenhuis, Richard Bouwmeester (74. Michel Koning), Jeroen van Brummen, Özhan Kardag (59. Muhittin Yükselen), Lennart Bril.

Artikel delen:

Reageer