Be Quick overklast ook vv Hellendoorn

Zwolle – Be Quick heeft zaterdagmiddag net naast de periodetitel gegrepen. Het bleek zelf veel te sterk voor v.v. Hellendoorn, maar zag dat concurrent RDC ook won. Daardoor bleef de periodetitel net buiten bereik.

Bij Be Quick is Rutger Minkjan geschorst, maar zien we wel Sander Aarten weer in de basis staan. Aan de tegenstander kleeft een bijzonder verhaal. Hellendoorn won de eerste drie wedstrijden van het seizoen, maar verloor de vier daaropvolgende wedstrijden. Bij Be Quick is men echter gewaarschuwd, want koploper RDC wist vorige week maar net de drie punten te pakken tegen Hellendoorn. In de thuiswedstrijd van vorige week zagen we het beste Be Quick van dit seizoen. Nummer vier IJVV kreeg een pak slaag (6-1). In hetzelfde spoor dan ook maar verder, zal de roodzwarte ploeg zaterdagmiddag gedacht hebben. Be Quick begint weer voortvarend en zet de tegenstander onder druk. Hellendoorn probeert er onder uit te komen, maar dat heeft nauwelijks succes. Toch kan de ploeg na een kwartiertje voetballen op 1-0 komen. Er komt een middenvelder door en die raakt zowaar de lat. In de rebound valt de bal voor Hellendoorn ook nog eens net verkeerd.

Daarna gaat Be Quick de laatste twijfel wegnemen. In de 20e minuut kopt Bas Buimer een voorzet van Mark Meijer binnen en daarmee heeft Be Quick de gewenste voorsprong: 0-1 . Buimer zal vijf minuten voor de rust de voorsprong verdubbelen. Dit maal komt de voorzet van rechts en is Sander Aarten degene die de bal voorgeeft: 0-2.
Ook na de pauze is Be Quick de bovenliggende partij. Bas Buimer tekent in de 57e minuut voor 0-3 als hij een voorzet van Michel Klink binnentikt. Be Quick ziet een ‘zuivere 0-4′ als een speler van Hellendoorn de bal in eigen doel tikt, maar de scheidsrechter gaat in tweede instantie met de grensrechter mee en keurt hem af. De 0-4 komt er wel in de 74e minuut als Michel Klink in het strafschopgebied wordt neergelegd na een lepe actie. Frank Oosterhof schiet de zoveelste penalty van dit seizoen binnen.
In de slotfase krijgt Be Quick nog kansen via Mark Meijer en Kevin Westerbeek. De ploeg gaat echter ook slordiger spelen, maar ziet dat keeper Van Dijk nog een keer goed ingrijpt.
Be Quick won, RDC won. De nummers drie verloren beiden: Enter Vooruit van IJVV en Den Ham van SVI. Daardoor werd het een goede dag. Be Quick bleef op doelsaldo wel achter bij RDC en ziet daardoor de periodetitel aan zich voorbij gaan. Met Enter Vooruit is de tegenstander van volgende week genoemd. Voor Be Quick niettemin een niet te onderschatten tegenstander.
Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Thomas Wieringa, Michel Klink, Frank Oosterhof (80. Erik van Beek), Talha Özen (65. Felix Boessenkool) , Sander Aarten, Bas Buimer (70. Kevin Westerbeek), Mark Meijer.

Artikel delen:

Reageer