Lezing over Lodewijk Napoleon

Zwolle – Op dinsdag 18 november a.s. om 20.00 uur zal prof. mr. dr. J. H. A. Lokin, hoogleraar Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit van Groningen in het Stedelijk Museum Zwolle een lezing houden in het kader van de Historische Avonden. De lezing is deze avond gewijd aan de eerste koning van Nederland, Lodewijk Napoleon. In het Drostenhuis is momenteel een tentoonstelling over deze koning ingericht.

lodewijk_napoleon.jpg 

De lezing zal gaan over de vele heilvolle veranderingen die onder het korte bewind van Lodewijk Napoleon in ons land tot stand zijn gebracht. De nadruk zal liggen op zijn verdiensten op juridisch gebied. Tijdens zijn koningschap is de eerste nationale codificatie tot stand gebracht, die een ommekeer betekende voor de rechtspraak. Natuurlijk blijft ook zijn persoonlijke (tragische) leven niet onbesproken.

Er zijn voor het bijwonen van deze lezing nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daarom is het aan te raden om u zo snel mogelijk aan te melden als u ook graag bij deze lezing aanwezig wilt zijn. Aanmelden kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl. De toegang is gratis. De deur gaat om 19.30 uur open.

Artikel delen:

Reageer