Studenten waarderen GH Zwolle

De Gereformeerde Hogeschool in Zwolle heeft de tweede positie in de Keuzegids voor het Hoger Onderwijs verstevigd. Dat blijkt uit de cijfers van de Nationale Studentenenquête die Choice, bekend van de Keuzegids, deze week publiceerde.

In de vorige editie van de Keuzegids voor het Hoger Onderwijs behaalde de GH een eindscore van 7,06. De score van 7,13 betekent een verbetering ten opzicht van 2006. De Zwolse hogeschool eindigt met dit cijfer op de tweede plaats, achter de Christelijke Hogeschool Ede (7,32). Uit onderzoek blijkt dat studenten van de GH veel waardering hebben voor de persoonlijke aandacht en de identiteit, waardoor ze zich thuis voelen op de GH.

Blij en dankbaar

Jacob Schaap, voorzitter van het college van bestuur is blij en dankbaar met de verstevigde tweede plaats. “Studenten kiezen voor de GH vanwege de kwaliteit, het persoonlijke contact en de christelijke identiteit. Wij investeren fors in die kwaliteitskenmerken omdat we vinden dat die zaken voorop moeten staan. Externe deskundigen zien dat beeld terug bij onze opleidingen. De hoge waardering in het onderzoek van Choice komt overeen met het beeld dat wij krijgen uit gesprekken met studenten. Het is fijn om te zien dat die kwaliteit in de Keuzegids wordt bevestigd”, aldus Schaap.

Record

Hoewel er nog steeds studenten zijn die zich inschrijven, is voor de GH al duidelijk dat de recordinstroom van de afgelopen vier jaar een positief gevolg krijgt. Vanaf oktober 2007 staan bijna 1500 studenten ingeschreven voor een studie aan de Gereformeerde Hogeschool. Studenten uit de regio vinden in toenemende mate de weg naar de GH. De Zwolse hogeschool is al sinds enkele jaren druk bezig met plannen voor een nieuwe huisvestingslocatie en heeft daarover het nodige overleg gevoerd. Met de gemeente Zwolle is de GH in gesprek over een locatie in de Spoorzone. Het college van bestuur van de Gereformeerde Hogeschool spreekt over een prachtige mogelijkheid om samen te werken aan Zwolle studentenstad, als de gemeente akkoord gaat met de plannen voor nieuwbouw.

Opvallende groei pabo

Hoewel alle opleidingen van de GH over de afgelopen jaren te maken hebben met een forse toename van het aantal studenten is dit jaar met name de explosieve groei (14%) van de opleiding pabo opmerkelijk te noemen. Landelijk gezien heeft deze opleiding namelijk te maken met een daling van het aantal studenten.

Artikel delen:

Reageer