Nacht van de Fooi zoekt stedelijk bestuur

Zwolle – Op 30 mei 2015 zal alweer de elfde editie van de Nacht van de Fooi plaatsvinden. In studentensteden door het hele land organiseren studenten evenementen om aandacht te vragen voor ontwikkelingssamenwerking. Zwolle is ook een beoogde studentenstad, maar de landelijke organisatie zoekt nog een stedelijk bestuur voor de Hanzestad.

Al de fooi dat deze dag en nacht wordt opgehaald bij de deelnemende horecagelegenheden zal worden gedoneerd aan kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Om dit te kunnen realiseren zoeken de organisatie enthousiaste en gemotiveerde studenten voor de Stedelijke Besturen! Heb jij affiniteit met ontwikkelingssamenwerking? Wil je in een hecht en gezellig team werken en een evenement in jouw eigen stad organiseren? Dan ben jij degene die wij zoeken! Meld je voor 12 november aan door je cv en een korte motivatiebrief te mailen naar de stedencoördinator van jouw stad.

De stichting Nacht van de Fooi is een studenteninitiatief dat erop gericht is om een brug te slaan tussen het uitgaande publiek in Nederland en kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Ongeveer 100 studenten zetten zich belangeloos in om deze dag en nacht tot een groots succes te maken. De projecten worden uit vele aanvragen gekozen door de stichting Nacht van de Fooi in samenwerking met Impulsis. Het opgehaalde bedrag wordt verdubbeld door Impulsis, ondersteuner van particuliere initiatieven van Edukans, ICCO en Kerk in Actie. Nacht van de Fooi beschikt over de ANBI-status.

Artikel delen:

Reageer