Politiehond pakt inbreker in Stadshagen

Zwolle – Een politiehond heeft zondagavond 2 november een vluchtende inbreker weten te pakken. De verdachte, een 24-jarige man uit Gouda, had ingebroken op de Tolgaarderstraat in de Zwolse wijk Stadshagen. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Een hondengeleider van de politie was rond 20.00 uur in de wijk en zag twee mannen die veel aandacht voor woningen hadden. Hij hield hen op afstand in de gaten en zag, dat het duo op een gegeven moment via een raam bij een woning de Tolgaarderstraat naar binnen klom. De agent nam contact op met de meldkamer voor assistentie. Als eerste kwam een tweede hondengeleider en beide agenten zagen de inbrekers naar buiten komen. Op aanroepen reageerden ze niet en beide mannen namen de benen. De hond werd ingezet en een verdachte werd direct aangehouden. Hierbij liep de inbreker wel letsel op waarvoor hij in het ziekenhuis is behandeld. De ander is nog voortvluchtig en de politie stelt een verder onderzoek in.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Ik denk dat we de rechtspraak wel kunnen afschaffen. Er zijn hier genoeg mensen die nu al precies wie de verdachten zijn en wat ze van plan waren. Zelfs de strafmaat (ballen eraf) is al bepaald. Wat fijn 🙂

 2. Wat ze van plan is wel duidelijk, inbreken. Ze kwamen niet voor een dagje uit naar Zwolle. Ik hoop dat die hond hem goed gebeten heeft. Laten ze het misschien wel uit hun hoofd om het nog een keer te proberen.

 3. Ja? Is dat 100% duidelijk? Ik vind dat niet 100%, eerder 95%. Ik kan namelijk best nog wel wat (vergezochte) opties bedenken. Daarom is het aan de officier van justitie om aan te tonen dat het wel inbraak was.

 4. Hou toch op met je cijfertjes. Nee joh ze klommen door het raam omdat ze hoge nood hadden. Maar blijf jij het maar lekker opnemen voor al dat tuig Jasper. Ik maak me meer druk om de slachtoffers die het overkomt. Ben benieuwd wat er vanavond weer langskomt in opsporing verzocht.

 5. Er zullen altijd mensen zijn die het voor verdachten opnemen, namelijk advocaten. Dus daar hoef je je niet druk om te maken. Ik vraag me wel is af als je zelf iets dergelijks of nog erger overkomt, wat ik niet hoop voor je, of je dan nog zo mild bent over dit soort lieden Jasper. Kan je uit ervaring vertellen dat het geen pretje is als er bij je ingebroken is. Dat je daar nog heel lang last van houd geestelijk.

 6. Ik ben altijd mild over verdachten en niet mild over daders benjie. En ik hoop zo zelf ook behandelt te worden, mocht ik ooit ergens verdacht van zijn.

 7. Tuurlijk Bernard, dat kan. Dan reis je helemaal vanuit Gouda naar Zwolle met z’n tweeën, klimt door een raam met z’n beiden en slaat op de vlucht voor de politie. Je kunt nog wel eens gelijk hebben ook. …

 8. @benjie de kans dat het iets anders is, is ook erg klein. Maar aangezien er in het verleden voldoende onschuldige mensen zijn veroordeeld, vind ik dat we de schuld vraag bij justitie moeten leggen, en niet zelf invullen.

 9. Uiteraard, hoort de rechter te beoordelen of iemand schuldig is of niet. En ja, er zijn een aantal zaken uit het verleden waarin dat gebeurt is. Gelukkig zijn de opsporingmethodes sterk verbeterd met name via DNA. Andersom gebeurt ook, het bewijs is helemaal rond tegenover een verdachte, maar deze komt vrij door vormfouten. Heel frustrerend voor slachtoffers en de politie. Of nog erger vind ik, “onze” mede Europeanen met name uit het Oostblok die met een PV vrijgelaten worden de grens over steken, daar niet aangehouden worden omdat ze in dat land niets uitgevreten hebben en gewoon de grens weer over kunnen gaan om hetzelfde nog een keer te flikken. Als je dat overkomt zoals pas hier in de regio dan piep je wel anders.

 10. Nee, dan piep ik niet anders. Dat zou namelijk heel hypocriet zijn. Dan nog steeds vind ik dat justitie dat moet aanpakken. Als justitie daar de handvatten niet voor heeft, moet er iets veranderen zodat ze die wel heeft.

 11. Een rechter en justitie zijn twee totaal verschillende instanties, gelukkig maar.

  Probleem is dat er Europees gezien, bepaalde landen schijt hebben of hun systeem niet in orde hebben. Maar zij beslissen wel mee over hoofdzaken in Brussel, dat hele EU gebeuren moest en zou er komen.
  Voorbeeld, compagnon van mij Tsjechisch, knalt met 240 langs een flitser, boete komt nooit aan op adres en bij evt grote controle is deze ook niet zichtbaar. Zo is het ook met vonnissen.
  Iedereen was welkom in de EU miljoenen verspilde subsidies ( geluidswallen in Polen) zijn en worden verspild terwijl de essentiële zaken niet in orde zijn.

 12. Heeft niks met onverschrokken zijn te maken. Staan voor je principes.

  @Derk ja, er is van alles niet in orde, helaas, en dat moet veranderen, maar dat gaat wel erg off-topic.

 13. Weet ik Jasper, maar ook justitie weet dit, hun hebben de mogelijkheid om een verdachte te snelrechten en vast te houden tot proces. Gebruik ervan maken ze niet bij onze oosterburen, wel bij hooligains, daarom kan ik de frustratie die onder vele leeft wel begrijpen. Als er overduidelijke aanwijzingen of bewijs is waarom dit dan niet toepassen?

 14. Nee joh , hou jij je maar lekker vast aan je principes. De realiteit is vaak weerbarstiger Jasper. In principe dit of dat… totdat je er zelf mee te maken krijgt of een naaste, een overval, inbraak, of wat dan ook. ..

 15. @Derk ik zou een groot voorstander zijn. Helaas kan ik het er niet doordrukken.

  @benjie @kokzwolle erg he, iemand met principes, een eigen mening en die voor beiden opkomt?

  Je zou het haast hopen. Je zou je kapot moeten schamen om zulk soort opmerkingen. Altijd grote mond hebben dat criminaliteit gestraft moet worden, maar het ondertussen wel iemand toewensen. Laf.

 16. Inderdaad, in ons land moet de rechtspraak zich buigen over deze zaak en bepalen of ze wel of niet schuldig zijn.

  Toch moet ik zeggen, dat ik geen medelijden heb met de verdachte die door de hond gegrepen is. Ik vind dat “gepast geweld” om de verdachte tot staan te brengen. En in zo’n geval als dit zou ik ook schieten op de benen door de agent niet te ver vinden gaan.

  Iemand toewensen dat er bij hem ingebroken wordt slaat nergens op! Toen ik nog bij mijn ouders woonde is er ooit ingebroken en ik moet zeggen dat dat inderdaad erg vervelend is! Wat vooral vervelend is is de gedachte dat er iemand in je spullen heeft zitten neuzen. Gelukkig waren er nauwelijks zaken van emotionele waarde gestolen. En wat mijn vader enorm dwars gezeten heeft is dat er diverse jachtgeweren gestolen waren. Hij heeft er echt wel wakker van gelegen wat misschien het volgende nut van die jachtgeweren is geweest.
  Als ze die gasten gepakt hadden zou wat mij betreft de belangrijkste straf er één geweest zijn om te voorkomen dat ze dit nog eens doen. Maar dat neemt nog het gevoel van onrust niet weg. Dat gebeurt alleen doordat er tijd overheen gaat.

 17. @Plantje mee eens, gepast geweld mag gebruikt worden om mensen staande te houden. Met de nadruk op gepast. En dat was het denk ik ook wel in dit geval, de verdachte ging er vandoor. In dit geval lijkt mij echter schieten niet gepast, zeker niet gezien de schietkunsten waar we soms over horen.

 18. Slecht schietwerk is een ander probleem. Als onze agenten hun pistool niet goed weten te gebruiken mag de oplossing niet zijn dat ze dat ding dan maar niet meer gebruiken op momenten dat het goed van pas zou komen. De oplossing is mijn inziens dat agenten dan op training gaan!

Reageer