Wichelroedefietstocht omgeving Zwolle

Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) organiseert op zaterdag 29 september twee wichelroedefietstochten in de omgeving van Zwolle. Dat gebeurt in het kader van het nieuwe festival Roots, Reli en Rage. Tijdens een ontspannen fietstocht kunnen de deelnemers gevarieerde waarnemingen met de wichelroede doen. Paragnost en wichelroedeloper Chris Zoet uit Diever, uit het Tv-programma ‘Op zoek naar het zesde zintuig’, zal beide tochten begeleiden. De route is ongeveer 15 km lang. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. Deelnemers starten bij de Grote Kerk te Zwolle om 10.00 uur en om 14.30 uur. De wichelroedetocht is gratis. Wel dient men zich van te voren aan te melden via www.rootsrelirage.nl  Meefietsen kan op een eigen fiets maar het is ook mogelijk om voor €2,50 een fiets te huren bij fietshandel Scholten.

Met een wichelroede namen mensen vroeger al de energie van een plek waar. Ook nu bestaan er nog wichelroedelopers. Bij het woord wichelroede denkt bijna iedereen aan de bekende gevorkte tak van buigzaam hout. De wichelroedeloper hanteert echter meer wichelroede vormen. De wichelroede die de deelnemers van de wichelroedefietstocht krijgen is de zogenaamde allemansroede, een tweetal antennes van verkoperd staaldraad.

Er zal gefietst worden in groepen van ongeveer 25 personen. Chris Zoet zal de deelnemers de eerste beginselen van het wichelroedelopen bijbrengen. Daarna laat hij hen diverse waarnemingen doen zoals het opsporen van krachtplekken, aardstralen, water en de uitstraling van bomen.

Aangenomen moet worden dat tachtig procent van de mensen vaak na enige oefening met de allemansroede kan omgaan, twintig procent zal dit nooit kunnen. Deze laatste categorie is te materieel ingesteld en heeft geen verbinding meer met de natuur. Tien procent van de mensen kan zonder enige vorm van training met de wichelroede omgaan. Deze mensen kunnen van ‘nature’ enerzijds water, metalen, stenen, buizen en krachtplekken opsporen en anderzijds vragen stellen die mogelijk beantwoord worden.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik ga er wel van uit dat de Gemeente Zwolle hier een flinke subsidie voor heeft neergelegd…een beetje wichelroede kost tegenwoordig een paar duiten..

  2. De wichelroede die de deelnemers van de wichelroedefietstocht krijgen is de zogenaamde allemansroede, een tweetal antennes van verkoperd staaldraad.

    Hoe duur kan zoiets zijn? Of kan je ze niet zelf maken omdat ze eerst door Jomanda moeten worden ingestraald ofzo waardoor de kosten omhoog gaan?

Reageer