Managementboek over De Librije

Zwolle – Niels van Rees en Tjeerd den Boer hebben een biografie gemaakt van de leiderschapsstijl in Restaurant De Librije. He tDNA achter de Librije. Management boek met smaak!

boerenwijsheden.jpg 

Jonnie en Thérèse Boer runnen al 25 jaar een culinair imperium, gebaseerd op hun ‘cuisine pure’. De Librije is één van de 28 restaurants in de wereld met drie Michelin-sterren voor een aaneengesloten periode van meer dan 10 jaar. De moeite waard om echtpaar Boer van dichterbij mee te maken. Ze complementeren elkaar op veel vlakken. Jonnie runt de keuken, Thérèse stuurt de ‘witte brigade’ aan. Hij is baanbrekend en vindingrijk en houdt zich meer op de achtergrond, maar is niet vies van stevige statements. Zij is extraverter en treedt sturend en mensgericht naar voren. Ze kennen elkaars sterke kanten én beperkingen. Als duo vormen ze de solide basis van hun onderneming. Beiden zijn de hoofdrolspelers, de smaakmakers in Boerenwijsheden. Het boek komt 15 november uit en zal 49,50 euro kosten.

Tjeerd den Boer is al zijn leven lang trainer/consultant en sinds 2006 ondernemer en huisvriend van Jonnie en Thérèse. Niels van Rees werkt al jarenlang in de high- tech en kreeg tijdens een sabbatical de unieke kans om aan den lijve te ondervinden hoe de keuken van Jonnie dagelijks op zo’n hoog niveau kan presteren. Tjeerd en Niels combineerden hun kennis en kunde om antwoord te geven op de vraag: ‘Hoe presteer je dagelijks op het allerhoogste niveau?’ 

"In Boerenwijsheden gaan we eerst in gesprek met de smaakmakers van De Librije. We ontrafelen de gedachten en ervaringen van Jonnie en Thérèse aan de hand van de zeven Librije-smaken: zoet, zout, zuur, bitter, umami, vet en 3D. Die zijn een metafoor voor het gedrag dat tot succes blijkt te leiden. We vertalen de smaken naar smaakvolle management- lessen. Bruikbaar binnen elke organisatie en toe te passen door iedere leidinggevende. Dit keer dus geen typisch managementboek met een correct wetenschappelijk kader, maar 25 jaar Boerenwijsheden die zich in een High Performance Organisatie bewezen hebben. Om de exceptionele prestaties te begrijpen moet je de sfeer achter de schermen van De Librije proeven en in je opnemen. Boerenwijsheden brengt je dichterbij dan ooit."

Wanneer je het boek vooraf bestelt maak je kans op een Boerenwijsheden-arrangement. Zie jij jezelf al (samen met een vriend/vriendin) genieten van een heerlijk diner bij Restaurant De Librije inclusief overnachting en ontbijt in Librije’s Hotel? Ga naar www.librije.com/boerenwijsheden.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer