Mooie gift voor Hospice Zwolle

Zwolle – Zaterdag 1 november ontving Stichting Hospice Zwolle een cheque ter waarde van 17.500 euro van Stichting Mont Ventoux. Frank Kodden, die namens de Stichting Vrienden van Hospice Zwolle de cheque in ontvangst nam, was blij verrast. ‘Een prachtig bedrag dat de realisatie van Hospice Zwolle weer een stapje dichterbij brengt.’

Stichting Mont Ventoux organiseert jaarlijks een sponsorevenement op de ‘kale berg’ in Zuid Frankrijk, met als doel geld in te zamelen voor KWF en twintig gerelateerde goede doelen. Hospice Zwolle was dit jaar een van die goede doelen en deed daarom ook mee met een team van negen fietsers, een hardloper en een wandelaar. Op 4 en 5 september beklommen zij samen met een kleine 600 andere deelnemers de berg vanaf het plaatsje Sault.

Het ontvangen bedrag is niet alleen bij elkaar gebracht door team Hospice Zwolle. Ook veel andere deelnemers bestemden hun sponsorbijdrage voor het Hospice, waarmee ook zij aangeven veel belang te hechten aan de realisatie van dit bijna-thuis-huis.

Hospice Zwolle wordt een kleinschalige woonvoorziening waar mensen de laatste, terminale fase van hun leven kunnen doorbrengen als dat thuis niet meer mogelijk of wenselijk is. Als alles volgens plan verloopt, opent Hospice Zwolle op 1 november 2015 de deuren.

Artikel delen:

Reageer