Celeanum gaat voor een gezonde levensstijl

Zwolle – Het Gymnasium Celeanum uit Zwolle doet mee met de nationale lifestyle challenge Seven Days of Feedback, een strijd tussen scholen ter bevordering van een gezonde levensstijl en verbetering van de leefomgeving. Initiatiefnemer en docent lichamelijke opvoeding op het Celeanum Gerard Top: “We zijn bij ons op school al langer bezig met bewegen en gezonde voeding. Deze nationale gezondheidswedstrijd past daar uitstekend in.” De leerlingen zijn bloedfanatiek: al ruim 300 hebben de speciale app op hun telefoon gedownload en gaan de uitdaging aan.

7_days.jpeg 

De uitdagingen die de leerlingen de komende week krijgen via de speciale 7days-app zijn heel divers, bijvoorbeeld een dag geen vlees eten, het doen van een work-out of een dag alleen maar water drinken in plaats van frisdrank. Met het aangaan van de challenges kunnen de leerlingen punten verdienen die worden op opgeteld bij het schooltotaal. De vijf beste scholen mogen uiteindelijk naar een speciaal concert in de Heineken Music Hall (HMH). Naast de uitdagingen krijgen de leerlingen ook elke dag allerlei weetjes over bewegen, gezondheid en duurzaamheid.

De leerlingen vinden het erg leuk om mee te doen, al is het niet alleen vanwege een gezonde levensstijl of een betere leefomgeving. Myrthe uit klas 2: “Ik wil heel graag naar de HMH, dus ik ga extra mijn best doen!” Top vindt dat prima: “Ook al doen ze alleen mee om naar de HMH te gaan, ze worden zich in deze week toch meer bewust van hun levensstijl en gezonde voeding. En dat is ons doel.”

Artikel delen:

Reageer