Aftrap campagne ‘Iedereen doet mee’

Zwolle – Wethouder Nelleke Vedelaar heeft maandagmiddag in het stadhuis het startsein gegeven voor de campagne ‘Iedereen doet mee’. De campagne is bedoeld om het belang van naastenhulp onder de aandacht te brengen. De gemeente Zwolle nodigt inwoners die hulp krijgen óf juist bieden uit om hun verhaal te vertellen en te delen op Facebook en Twitter. Op die manier ontstaat een serie van foto- en videoportretten waarin Zwollenaren zelf laten zien dat iedereen meedoet of zorgt dat anderen mee kunnen blijven doen. Inwoners geven dus zelf vorm aan de campagne. Achttien inwoners hebben hun verhaal al gedaan. 

 

nelleke_vedelaar_04.jpeg 

 

Op 1 januari verandert er veel: de gemeente Zwolle wordt verantwoordelijk voor de zorg in de stad. Participatie is daarbij een belangrijk begrip: iedereen moet zijn steentje bijdragen. Dat is niet nieuw. Er zijn talloze voorbeelden van inwoners, vrijwilligersorganisaties, scholen, buurthuizen, sportverenigingen en organisaties die zich inzetten voor anderen. Denk aan boodschappen doen voor een zieke buurman, huishoudelijke hulp door mantelzorgers, een jongerencentrum gerund door vrijwilligers of wijkbewoners die werken aan een leefbare buurt waar kinderen veilig kunnen spelen. Iedereen doet mee!

 

nelleke_vedelaar_05.jpeg

 

nelleke_vedelaar_06.jpg 

Iedereen doet mee. U ook?
Zwolle wil die inzet zichtbaar maken met verhalen, foto’s en video’s. Zet u zich in voor anderen zodat zij mee kunnen blijven doen? Als vrijwilliger, mantelzorger, vriend, beroepskracht of buurtbewoner? Kunt u weer meedoen doordat u ondersteund wordt door inzet van anderen? Heeft uw meegewerkt aan een nieuw initiatief om de kracht van Zwollenaren voor het voetlicht te brengen? Doe uw verhaal en inspireer anderen! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: sociaaldomein@zwolle.nl.

Kijk voor meer informatie of volg ons op: www.zwolle.nl/iedereendoetmee
Facebook: www.facebook.com/iedereendoetmeezwolle 
Twitter: @iedereenDoetMee

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Het hebben van sociale contacten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ben niet eens meer nieuwsgierig hoe alles ‘geregeld’ gaat worden. Vind het een walgelijke maatschappij geworden, en het zal er zeker niet beter op worden.

  2. Ben het zeker met je eens Ruud. En als de soms spaarzame sociale contacten dan omgeturnd gaan worden tot “vrijwillige” zorgverleners, dan blijft er van het sociale netwerk helemaal niets meer over.

  3. Dit soort van charme offensief zullen we de komende weken meer gaan zien. Om maar te verdoezelen hoe hard de zorg gekort gaat worden >:( Wolven in schaapskleren.

  4. Dan mogen ze eerst die andere regelgeving wel weer intrekken, dat elke uitkeringsgerechtigde iedere vorm van werk ( ook het boodschappen doen voor een zieke buurman of stofzuigen voor iemand met een hernia etc) moet melden en anders een boete tegemoet kan zien c.q. korting op de uitkering. Ik herinner me het boze blauwe briefje nog heel goed!!!!
    Inderdaad, rare maatschappij! We kunnen zo langzamerhand wel een mega vrijwilligersbedrijf oprichten met een eigen CAO.
    Naastenhulp…:o alleen het woord al!! Klinkt als…..(als je begrijpt wat ik bedoel)

  5. De kans is best wel groot dat deze lachende heren op de foto volgend jaar op hun thuiszorg gekort zullen worden. Zo gemeen eigenlijk om hun nu te gebruiken voor dit soort campagne.

Reageer