Drummen tot de handen bloeden in ‘Whiplash’

Zwolle – ‘Whiplash’, de semi-autobiografische film van regisseur Damien Chazelle, gaat op 13 november om 19.45 uur in Nederlandse première in het Fraterhuis. De bloedstollende psychologische thriller geeft een inkijkje in de keiharde wereld van de New Yorker muziekwereld.

Andrew (19) wil niets liever dan drummen. The Sky is voor hem the Limit, hij wil de top in. Achtervolgd door de mislukte muzikale carrière van zijn vader en de angst dat dit genetisch is, oefent hij iedere dag tot zijn handen bloeden. De torenhoge druk die hij zichzelf oplegt groeit alleen maar verder als hij wordt uitgekozen in de band van de veeleisende leraar Terence Fletcher.

Geregisseerd vanuit de eigen ervaring
Regisseur Damien Chazelle kon bij het schieten van ‘Whiplash’ putten uit eigen ervaring. Ook hij had in zijn jeugd de droom om een beroemd jazz-drummer te worden en kwam een zeer gepassioneerde leraar tegen. Mede dankzij het inzetten van zijn eigen ervaringen wordt ‘Whiplash’ de hyperrealistische film dit het is.

‘Whiplash’ gaat op 13 november om 19:45 uur in première in het Fraterhuis. Daarna is de film minimaal tot 1 december te zien in het Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren via www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.

Artikel delen:

Reageer