Love Locks sieren Rodetorenbrug

Zwolle – Slotjes aan het hek van een brug. Een fenomeen wat in Nederland, maar zeker ook over de hele wereld te zien is. In Parijs bezweek afgelopen voorjaar bijna de wereldberoemde Pont des Arts aan de love locks. In Zwolle zijn de eerste liefdessloten gespot op de Rodetorenbrug bij het Rodetorenplein.

04-11-2014_eerste_liefdessloten_vast_aan_de_rodetorenbrug_03.jpg

Overal in Nederland zijn liefdesbruggen. Stelletjes in Oost-Europa begonnen met het vastzetten van slotjes aan brugge in de jaren tachtig. Nederlandse slotjesbruggen zijn niet ouder dan vier of vijf jaar. De liefdesbruggen zijn te vinden in Den Haag op het hek rond de Hofvijver, in Deventer aan de spoorbrug, in Groningen enz. In Breda is men niet van de love locks gediend. De gemeente verwijderd daar stelselmatig de slotjes. Men vindt ze onhygiënisch, gevaarlijk en ontsierend. Een liefdesslot is een gekleurd of messing kwaliteitsslot met een beschrijfbaar oppervlak dat aan of bij een brug of andere plek gehangen kan worden. Als bewijs van de eeuwige liefde vergrendel je het hangslot en gooi je de sleutels weg. Een liefdesslot is een wereldwijd symbool voor everlasting love!

04-11-2014_eerste_liefdessloten_vast_aan_de_rodetorenbrug_04.jpg

04-11-2014_eerste_liefdessloten_vast_aan_de_rodetorenbrug_02.jpg

04-11-2014_eerste_liefdessloten_vast_aan_de_rodetorenbrug_05.jpg 

04-11-2014_eerste_liefdessloten_vast_aan_de_rodetorenbrug_01.jpg
Artikel delen:
Reacties 34
 1. @Mariane: Het wordt tijd dat jij (en al die andere simpele nalopers) eens een eigen leven krijgen.

  Mensen kunnen ook niks meer zelf bedenken, zijn net een stel makke schapen, die alleen maar kunnen doen wat een ander doet, alleen weten schapen niet beter.

 2. Tsja heeft gelijk.
  Ik hoorde dat er een brug was ingestort onder zulke slotjes.
  Dus lijkt me wijsheid dat bij deze brug die toch al niet helemaal goed is qua constructie dit fenomeen vooral te laten.

 3. Dat is niet waar Japser, de gebreken zijn niet dusdanig dat de constructie afgekeurd moest worden, en men neemt de esthetische blunders voor lief.

 4. Die brugzijde in Parijs is van gietijzer, deze van r.v.s. (roestvast staal) Mochten die sloten gaan roesten tast dat het rvs aan. Kan een probleem worden.

 5. Neeee, niet doen. Zoooo ‘dorky’ als het in de rest van de wereld al weer op z’n retour is, en dan hier introduceren als cool fenomeen.
  Verzin iets Zwols!

 6. Lange vingers (in het blauw natuurlijk) laten maken en in uitdeelbakken bij alle Zwolsche winkeliers neer laten zetten. Komen geheid vragen: “waarom zijn ze blauw”?

  Deel je voor (heel) weinig iets uit, winkelier tevreden want de klant is ook tevreden met de anekdote en het gratis iets….bovendien wordt het doorverteld.

Reageer