Spelend leren op het Doepad van De Eemhoeve

Zwolle – Onlangs is op Wijkboerderij De Eemhoeve het Doepad van start gegaan. Aanleiding voor het realiseren van het Doepad was dat uit reacties van bezoekers bleek dat men graag naar de wijkboerderij komt en er dan het liefst wat langer bezig zou kunnen zijn. Op het Doepad kunnen kinderen spelen en tegelijkertijd iets leren over de dieren en de natuur.

Met de Doepad-tas, gratis op te halen in het hoofdgebouw van Wijkboerderij De Eemhoeve, ga je op pad om alle dieren, buitenplekjes en spelletjes van het Doepad te ontdekken. Er zijn tien vragen en opdrachten, verdeeld in twee categorieën: voor kinderen tot zeven jaar en voor kinderen vanaf zeven jaar. Deze losse opdrachtjes zijn niet het enige wat te doen is op de route; wie goed oplet ziet hier en daar gouden letters waarmee een woord of zin kan worden gemaakt. Wanneer je klaar bent, lever je de Doepad-tas weer in bij het hoofdgebouw van Wijkboerderij De Eemhoeve. Daar krijg je nog een leuke verrassing. Wil je het Doepad nog een keer doen? Dat kan, want er zijn verschillende versies van de opdrachten- en vragenkaarten. Zo blijft het verrassend.

Speciaal voor het Doepad zijn de paden opnieuw bestraat en nu dus ook toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Met het Doepad kun je doordeweeks van 09.00 tot 15.30 uur beginnen; tot 16.30 uur kun je je Doepad-tas inleveren. Op zondagen kun je tussen 13.30 tot 15.30 uur aan het pad beginnen; tot 16.30 uur kun je je Doepad-tas inleveren. Wijkboerderij De Eemhoeve is gevestigd op de hoek van de Zwartewaterallee met de Middelweg.

Artikel delen:

Reageer