Jubileumeditie St. Nicolaasloop

Zwolle – Op zondag 23 november 2014 wordt voor de 40ste maal de Sint NicolaasLoop gehouden. De start is om 11.00 uur vanaf het Sportpark van HTC aan de Brinkhoekweg 200 in Zwolle.

Er kan gekozen worden uit drie afstanden, 5 km, 8 km en 16,1 km (10EM) en er is een KidsRun voor kinderen tot en met 10 jaar. De routes lopen net als voorgaande jaren door het mooie buitengebied van Bergklooster aan de noordzijde van Zwolle.

Inschrijven kan via de website www.inschrijven.nl of via de nieuwe website van de Sint Nicolaasloop waar alle informatie op terug te lezen is, www.sintnicolaasloop.nl.

De Jubileumeditie heeft een speciaal tintje. Sinds jaar en dag is de Skivereniging Regio Zwolle verantwoordelijk voor de organisatie van dit gezellige loopevenement. Dit jaar staat de 40ste editie op het programma en dat zal tevens de laatste editie zijn die onder eindverantwoordelijkheid van de Skivereniging wordt georganiseerd. Met ingang van volgend jaar is de organisatie volledig in handen van Loopgroep Run2Day Zwolle waarmee al twee jaar nauw werd samengewerkt.

De Sint NicolaasLoop vormt een mooie afsluiting van 2014 als hardloopjaar. Zwolle zet zich met haar vele loopevenementen prominent op de Nederlandse hardloopkaart. Met het halvemarathonfestival als hoogtepunt en de vele hardloopevenementen daar omheen kan Zwolle zich een echte hardloopstad noemen.

Artikel delen:

Reageer