Informatiebijeenkomst voor PGB-houders

Zwolle – De organisatie van de zorg in Zwolle verandert op 1 januari 2015 als de gemeente er nieuwe zorgtaken bij krijgt. Veel cliënten met een Persoonsgebonden Budget (PGB) vragen zich af of de veranderingen in de zorg ook gevolgen heeft voor hen. De gemeente Zwolle organiseert samen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) informatiebijeenkomsten op 18 november.

De nieuwe zorgtaken waarvoor de gemeente verantwoordelijk wordt, vallen nu onder de AWBZ en de Jeugdwet. Deze taken worden opgenomen in de Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo) 2015 en de Jeugdwet 2015.

Voor wie
Heeft u zorg waarvoor de gemeente op 1 januari 2015 verantwoordelijk wordt of heeft u nu al Wmo hulp, en koopt u die zorg in met een Persoonsgebonden budget, dan nodigt de gemeente u uit voor de informatiebijeenkomst over het PGB op 18 november van 19.30 – 21.30 uur.

Aanmelden
Wilt u daarbij aanwezig zijn, mailt u dan uw naam, adres en met hoeveel personen u wilt komen naar sociaaldomein@zwolle.nl of bel naar (038) 498 2357.

Meer informatie
De gemeente wordt niet verantwoordelijk voor alle (AWBZ)zorg. Op www.zwolle.nl/sociaaldomein vindt u meer informatie over de zorg die aan de gemeente wordt overgedragen. Wilt u meer weten over de veranderingen in de zorg én de zorg die straks niet onder de gemeente valt, dan kunt u terecht op www.hoeverandertmijnzorg.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ja, over wat er gebeurt ALS je zorg krijgt is wel wat bekend. Maar voor heel veel mensen is niet bekend OF ze zorg/pgb krijgen en zo ja, hoeveel. Want er is wel overgangsrecht, maar hoe dat er in de praktijk zal gaan is niet bekend.

Reageer