Studenten Cibap maken keuze-app Mbo

Zwolle – Maak een webapplicatie die jongeren een goed beeld geeft van een secretarieel beroep. Deze opdracht kregen vierdejaars Cibap studenten als examenopdracht van Edu’Actief, de uitgeverij voor het beroepsonderwijs. Deze week presenteerden de Cibap studenten de zogenaamde Mbo keuze app – secretariële beroepen. Door middel van verschillende animaties, filmpjes en games kunnen jongeren zich een goed beeld vormen van de werkzaamheden van dat beroep.

img_6487k.jpg 

Jongeren kiezen doorgaans een opleiding, maar zijn zich niet altijd bewust van wat een beroep precies inhoudt. Om het aantal studenten dat vroegtijdig stopt met zijn opleiding naar beneden te brengen en ze een goed beeld van het toekomstig beroep te bieden wil Edu’Actief dat jongeren zich, voor het maken van een keuze, goed kunnen oriënteren op een beroepsopleiding. De multimedia in de Mbo keuze-app is gebaseerd op de 18 verschillende werkprocessen uit de opleidingen Secretaresse, Managementassistent / Directiesecretaresse.

img_6454k.jpgimg_6473k.jpg

De afgelopen vijf weken hebben de afdelingen Traffic en Creatie van Edu’Actief samengewerkt met Cibap vakschool voor verbeelding met als resultaat een geslaagd eindproduct. De opdrachten zijn beoordeeld door Edu’Actief én door vierdejaars studenten secretarieel van Landstede.

Artikel delen:

Reageer