Isala opent afdeling Actieve dialyse

Zwolle – De afdeling Actieve dialyse van Isala opende deze week officieel haar deuren op de nieuwe locatie aan de Dokter Spanjaardweg. De afdeling is niet alleen verhuisd, maar heeft ook een naamswijziging ondergaan, dit in navolging op andere dialysecentra in Nederland. Voorheen heette deze afdeling Hotel- en thuisdialyse.

opening_actieve_dialyse_afb_2.jpg 

De afdeling Actieve dialyse werd met het doorknippen van een lintje symbolisch geopend door dhr. Halfman (de oudste dialyserende patiënt van Isala) en Regina Vanfrachem (de oudste dialyseverpleegkundige van deze afdeling). Zij werden hierbij geholpen door Rob Dillmann, voorzitter Raad van Bestuur van Isala, die voorafgaand een openingswoord deed. Ook vertelde Judith Hoogendijk, internist-nefroloog, welke vormen van dialyse bij Isala uitgevoerd worden. Na de officiële handelingen was er gelegenheid voor alle genodigden een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw en in gesprek te gaan met medewerkers en de patiëntenorganisatie, waaronder de Nierpatiëntenverenging Zwolle.

Marianne Galgenbeld, leidinggevende Actieve dialyse: ‘Er waren zeker honderd aanwezigen bij de opening, hieraan merk je dat patiënten en belangstellenden nauw betrokken zijn bij onze afdeling. Er hing een hele goede sfeer.’ Volgens de enthousiaste bezoekers is het verschil met de oude locatie, in positieve zin, groot. De oude locatie was nostalgisch, terwijl de nieuwe locatie erg modern en licht is.
 
Isala Dialysecentrum
De afdeling Actieve dialyse is onderdeel van het Isala Dialysecentrum en beschikt over twaalf dialysestations voor hemodialyse en één station in de trainingsruimte. Hier worden patiënten gestimuleerd en geïnstrueerd tot maximale zelfredzaamheid, met ondersteuning van de verpleegkundige. Tevens worden patiënten en degenen die hen assisteren opgeleid tot het uitvoeren van hemodialysebehandeling in de thuissituatie.
 
Het Isala Dialysecentrum is een van de grootste dialysecentra van Nederland. Het centrum biedt alle vormen van nierfunctie vervangende behandeling voor patiënten met een nierziekte. De nieuwe Actieve dialyse unit draagt bij aan de doelstelling: ‘streven naar een zo hoog mogelijk niveau van zelfstandigheid op de juiste locatie, met de best passende dialysevorm’.  
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer