Nieuw boek: Zwolle jaren later

Zwolle – Op 15 november verschijnt bij uitgeverij WBOOKS het boek Zwolle jaren later, een uniek fotoboek door fotograaf Joop van Putten. Op bijzondere wijze brengt hij in beeld hoe de stad in de laatste honderd jaar is veranderd – en wat juist hetzelfde is gebleven. Nadat hij ruim 80 oude foto’s en ansichtkaarten verzamelde bij het Historisch Archief Overijssel ging hij met zijn camera op pad om deze foto’s zo nauwkeurig mogelijk te recreëren.

zwolle_jaren_later.jpeg 

Daarbij was het voor Joop niet voldoende om slechts dezelfde locatie op te zoeken. Hij heeft zich ook verdiept in de techniek van de vroegere fotograaf, om zo de brandpuntsafstand van de gebruikte lens, het gekozen perspectief en de uitsnede van de foto precies te dupliceren. Hij fotografeerde zelfs op de juiste tijd van de dag, met de juiste lichtinval. De foto’s zijn door de fotograaf voorzien van teksten met aardigheden en wetenswaardigheden, onder advies van Zwollekenner Wim Huijsmans. Het resultaat is deze prachtige uitgave. Een unieke vergelijking tussen oud en nieuw: het Zwolle van toen en het Zwolle van jaren later. Joop van Putten (1949) is als professioneel fotograaf werkzaam in Zwolle. Na het succesvolle 80 jaar in Zwolle en Zwolle moet je kieken is Zwolle jaren later zijn derde boek over de stad.

Boekspecificaties:
ISBN 978 94 625 8061 9

€ 19,95

168 pag.

Formaat: 24 x 24 cm

Circa 80 afbeeldingen in kleur en zwart-wit 

Gebonden

Nederlandstalig

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Lijkt me een leuk boek, ga ik zeker aanschaffen. Iets dergelijks heb ik in het verleden zelf ook gedaan. Een scene uit een film halen en proberen op exact dezelfde locatie een foto te maken. Vaak was de omgeving helemaal veranderd maar aan de bergen op de achtergrond kon je toch vaak de originele locatie achterhalen.

Reageer