Hoogwateroefening Vecht / Alert bij Zwolle

Zwolle – Deze week vindt de hoogwateroefening Vecht/Alert plaats. In deze week gebeurt er van alles op en nabij de Overijsselse Vecht tussen Zwolle en Vilsteren. Diverse partijen (Reddingsbrigade, Nederlandse Rode Kruis, Waterschap Groot Salland, Defensie, gemeente Dalfsen, Veiligheidsregio IJsselland incl. Team Bevolkingszorg) nemen deel aan deze oefening die duurt tot zaterdag a.s. 14.00 uur. 

dsc_3030.jpg

Het zwaartepunt van de oefening lag op donderdag 6 november: Extreem veel neerslag in ons deel van Europa, zeer hoog water in de Overijsselse Vecht, een vloedgolf die tientallen mensen wegspoelt, drenkelingen, gewonden, doden, een gezonken schip, kortom: er is een crisis. En terwijl deze crisis ernstige vormen aanneemt, komen meerdere partijen in actie om samen de crisis te bestrijden. Gelukkig is het een oefening. Circa 90 slachtoffers belanden te water; zij worden  gered. Iets verderop worden doden geborgen en een gezonken schip met ballonnen gelicht. Ieder najaar oefenen civiele autoriteiten samen met Defensie de bestrijding van rampen en crises. Om zo goed en effectief mogelijk op te treden tijdens een ramp of crisis, is het belangrijk dat alle partijen die bij een ramp of crisis worden ingezet regelmatig samen oefenen. Dit levert een bijdrage aan de  vergroting van de nationale veiligheid en crisisbeheersing in Nederland. Samen oefenen in het bestrijden van rampen en crises leidt tot effectievere bestrijding van rampen en crises. De Veiligheidsregio IJsselland, het Waterschap Groot Salland, de Reddingsbrigade Nederland, de gemeente Dalfsen, het team Bevolkingszorg van IJsselland, het ministerie van Defensie en het Nederlandse Rode Kruis nemen deel aan de hoogwateroefening Vecht/Alert.
 
dsc_3035.jpg
 
dsc_3036.jpg
 
Via Lees verder meer foto’s… 

dsc_3032.jpg
 
dsc_3033.jpg 
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik zag vandaag nog een aantal militaire voertuigen bij het Waterschap groot salland (achter de isala klinieken) , het was erg koud vandaag trouwens.

Reageer