Schoolkinderen ontbijten met de burgemeester

Zwolle – Donderdagmorgen brachten de kinderen van groep 4 van OBS Het Veldboeket een ontbijtje bij burgemeester Meijer. In het bedrijfsrestaurant in het stadhuis gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen. Burgemeester Meijer onderstreept hiermee, net als zo’n 225 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt.

 

 06-11-2014_nationaal_schoolontbijt_stadhuis_04.jpg

 

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. “Ik vond het een geslaagd ontbijt waar ik met plezier op terug kijk”, aldus burgemeester Meijer. “Het ontbijt is belangrijk om met energie aan de dag te beginnen.  Als ik op deze manier kan bijdragen aan de bewustwording van het belang van een gezond ontbijt, dan doe ik dat graag”. Voorafgaand aan het ontbijt betaalde burgemeester Meijer symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie van € 120,- aan Make-A-Wish Nederland, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting vervult al 25 jaar de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

 

06-11-2014_nationaal_schoolontbijt_stadhuis_07.jpg 

 

06-11-2014_nationaal_schoolontbijt_stadhuis_06.jpg

 

06-11-2014_nationaal_schoolontbijt_stadhuis_01.jpg 

 

Via Lees verder meer foto’s… 

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 225 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 12e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Over Make-A-Wish Nederland
Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat kan met de hulp van ruim 400 vrijwilligers en de giften van donateurs en sponsoren. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft deze kinderen maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

06-11-2014_nationaal_schoolontbijt_stadhuis_02.jpg

 

06-11-2014_nationaal_schoolontbijt_stadhuis_03.jpg 

 

06-11-2014_nationaal_schoolontbijt_stadhuis_05.jpg 

 

06-11-2014_nationaal_schoolontbijt_stadhuis_08.jpg  

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Graag zou ik wat foto’s van het ontbijtje met de burgemeester willen kopen. Ze zijn gemaakt door Harry ten Klooster. Maar ik zie nergens nummers staan. Zodat ik kan aangeven welke foto’ s ik zou willen.

    met vriendelijke groet
    D van den Hul

Reageer