VV Berkum wil het laten zien tegen SDVB

Zwolle – VV Berkum ontvangt zaterdag SDV Barneveld en de Zwolse koploper van de 1e Klasse D wil voor eigen publiek laten zien dat de bliksemstart geen incident was. 

“Thuis moeten we het waarmaken. We hebben een mooie voorsprong van vijf punten op de nummer twee van de ranglijst en dat willen we op zijn minst zo houden,” kondigt Berkum-coach Willem Brouwer aan. “Veel ploegen passen zich nu wat bij ons aan. Ik verwacht nu ook een tegenstander die in eerste instantie wat afwachtend zal spelen, maar wij hebben laten zien dat we daarmee om kunnen gaan.”

Gedegradeerd
Beide ploegen degradeerden vorig seizoen uit de hoofdklasse maar SDVB is toch relatief onbekend voor Berkum omdat de Barnevelders toen uitkwamen in de westelijke Hoofdklasse A. Onder supervisie van de ervaren trainer Hans van Arum, met een mooie staat van dienst als voetballer en coach bij de profs en amateurs, werd de Veluwse ploeg een niveau lager door velen als één van de titelkandidaten gezien. SDVB startte echter wisselvallig en bivakkeert nu met negen punten uit acht duels in de middenmoot. Ook het doelsaldo is niet imponerend. SDVB liet met 10 tegengoals zien over een sterke defensie te beschikken maar maakte zelf ook nog maar 10 goals en is daarmee de op één na minst scorende ploeg in deze klasse.

“Pijn”
Vorige week leek SDVB bij FC Horst op winst af te gaan toen invaller Remco Speelziek een kwartier voor tijd de 0-1 binnen kopte voor de Barnevelders en Horst in de ‘reguliere’ speeltijd niet meer wist te scoren. De arbitrage kende echter heel wat extra tijd toe, tot grote verontwaardiging van SDVB dat vond dat daarmee “tijdrekken en anti-voetbal” werd beloond. Na vijf minuten in blessuretijd steeg de bloeddruk bij de Barnevelders zelfs tot recordhoogten toen Horst alsnog de 1-1 in de kruising joeg. “”We hadden de wedstrijd gewoon zelf veel eerder moeten beslissen. Wat doet dit pijn,” knarsetandde de gekwelde SDVB-trainer Van Arum na afloop.

Eerste punten ingeleverd
Ook Berkum speelde vorige week met 1-1 gelijk en wel bij Nunspeet. Daarmee leverden de Zwollenaren, na zeven overwinningen op rij, de eerste punten in. Na een sterk eerste halfuur, waarin Berkum op voorsprong kwam door een doelpunt van Ricardo Kuijer, liet de ploeg van trainer Brouwer de controle glippen. Kort voor rust kwam Nunspeet op gelijke hoogte en hoewel er in de tweede helft wel weer de nodige kansen waren voor Berkum werden die niet benut. “Toch gaan we de wedstrijd van zaterdag niet in met revanchegevoelens. We hebben vorige week zeker niet slecht gespeeld en na zeven keer winst kan het gebeuren dat het een keer niet lukt. Als je uit bij een tegenstander als Nunspeet gelijk speelt doe je het, nuchter bekeken, gewoon aardig,” concludeert trainer Willem Brouwer.

De wedstrijd Berkum-SDV Barneveld begint zaterdag om 14.30 uur en het duel wordt geleid door scheidsrechter André Meulenkamp uit Ommen.

Artikel delen:

Reageer