Extra opschoonacties in Zwolle

Zwolle – De Gemeente Zwolle gaat, in samenwerking met de Rova, eenmalig de boven- en ondergrondse containers en zwerfvuil in de binnenstad extra schoonmaken. Schone winkelstraten en winkelcentra zijn dan meer uitnodigend en het is er aangenamer winkelen.

Middels een poster die binnenkort wordt uitgereikt aan de winkeliers wordt aandacht gevraagd voor een schone binnenstad zonder zwerfvuil. Daarmee laten de ondernemers zien dat het winkelgebied supporter van Mooi Schoon is. De actie ‘Mooi Schoon’ is op 24, 25 en 26 november van 07.00-09.30 uur. Om het goede voorbeeld te geven maakt ROVA vanaf 19 november éénmalig de boven- en ondergrondse containers een keer extra schoon. Ook krijgen de winkelcentra, -pleinen en -straten een extra schoonmaakbeurt. Mooi Schoon ondersteunt opschoonacties in de stad. Als u een opschoondag organiseert, kunt u bijvoorbeeld gratis de ‘Mooi Schoon Aanhanger’ in bruikleen krijgen. Deze is gevuld met opschoonmaterialen, zoals bezems, grijpers, vuilniszakken en nog veel meer. Bovendien begeleidt een ROVA-medewerker de actie en wordt het ingezamelde zwerfvuil afgevoerd.

Planning

Tijden: van circa 07.00 tot 09.30 uur (i.v.m. winkelend publiek)

 

Maandag 17 november 

Stadshagen: winkelcentrum aan de Wade, Werkerlaan en Belvederelaan

Westenholte: Petuniaplein

 

Dinsdag 18 november 

Aa-landen:

Winkelcentrum de Dobbe, Aldi aan de Rijnlaan

 

Woensdag 19 november 

Holtenbroek:

Winkelcentrum Bachplein, Willemskade, Hoogstraat + omgeving Wijkcentrum

 

 

Donderdag 20 november

Hogenkampsweg

 

 

Donderdag 20 november na 10.00 uur:

Lubeckplein

 

 

Vrijdag 21 november

Dieze:

Vechtstraat, Thomas á Kempisstraat, Diezerplein

 

 

Maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 november 

Binnenstad:

Blijmarkt,, Nieuwe markt, Voorstraat, omgeving Waanders, omgeving Spiegel, omgeving Fundatie, Rode Torenplein, Jufferenwal, Diezerpoortenplas, Thorbeckegracht, Pletterstraat, Aan de Stadsmuur, Drie Pistolengang, Diezerstraat en al de zijstraatjes, Oude Vismakt, Melkmarkt, Sassenstraat, Luttekestraat, Gasthuisplein, Maagjesbolwerk e.o. Dijkstraat, Het Eiland

 

 

Donderdag 27 november

Zuid:

De Van der Capellenstraat

 

Donderdag 27 november

Assendorperstraat , Assendorperplein, Burg van Roijensingel, Looproute naar de Binnenstad, Van Karnebeekstraat, Omgeving Station >> Westerlaan Oosterlaan Stationsplein Stationsweg

 

Vrijdag 28 november 

Zuid: Forelkolk en Sellekamp

 

 

Mooi Schoon

‘Mooi Schoon’ is een integraal zwerfvuilprogramma van 14 ROVA-gemeenten. Het doel van Mooi Schoon is het bestrijden van zwerfvuil door gedragsverandering en participatie van inwoners. Het motto is: ‘Kom in actie!’. Mooi Schoon staat voor het samen opruimen van zwerfvuil en het voorkomen hiervan. Niet alleen door ons eigen afval netjes weg te gooien, maar door ook af en toe iets extra’s voor elkaar te doen.

 

 

Mooi Schoon-activatieteam

In overleg met de gemeente kan ook het Mooi Schoon-activatieteam ingezet worden tijdens een gezamenlijke activiteit van de winkeliers in het winkelgebied. Het opvallende activatieteam loopt dan rond met afvaltassen om het winkelende publiek op een prettige manier te wijzen op zwerfvuil en hun eigen gedrag.

 

Hoe organiseren?

Op de website www.mooi-schoon.nl kunt u uw opschoonactie aanmelden en vindt u meer informatie over het zwerfvuilprogramma en de problematiek rondom zwerfvuil.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Zoiets zou de gemeente i.s.m. de ROVA veel vaker moeten doen. Het schoonhouden van de stad en daarmee aantrekkelijk maken van Zwolle is een gemeentelijke aangelegenheid.

Reageer