Mogelijk overname divisie ABN Amro Zwolle

De divisie voor zakelijke klanten van ABN Amro in Zwolle wordt mogelijk verkocht als Fortis de bank overneemt. Bij de divisie werken 120 mensen.

ABN Amro heeft landelijk vijf van deze divisies en Fortis wil er daarvan twee verkopen. Verder wil Fortis een aantal advieskantoren afstoten. De Europese Unie vindt dat Fortis anders te groot wordt door de overname van ABN Amro. Vakbond De Unie noemt het nieuws ‘dramatisch’. De vakbonden verzetten zich al maanden tegen het voornemen van Fortis om 7500 banen in Nederland te schrappen.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Zowel de bonden als ABN-AMRO en ook personeel zijn verantwoordelijk voor deze teloor gang. De bonden speelden onder één hoedje met bank. Zij gingen accoord met een sociaal statuut en doordat de bonden hiermede accoord waren, was het zelfs niet meer mogelijk om het ontslag via de rechter aan te vechten. Het personeel lieten zich ook nog eens als makke schapen naar de slachtbank leiden, met als resultaat dat de “top”van de bank nu met gevulde zakken het strijdtoneel verlaat.


    Maak melding

Reageer