Verkeersstremming door intocht Sinterklaas

Zwolle – St. Nicolaas en zijn pieten komen zaterdag 15 november per boot over het Zwarte Water aan wal op het Rodetorenplein rondom 12.00 uur. Daar wordt St. Nicolaas begroet om vervolgens in optocht door de binnenstad te gaan met als eindpunt Stadhuis Grote Kerkplein. Dit vindt plaats tussen 13.00 en 14.00 uur.

Op de route van de optocht door de binnenstad moet het verkeer rekening houden met oponthoud/stremming. De wegsleepregeling is in de binnenstad van kracht. Voor parkeermogelijkheden wordt verwezen naar het parkeerverwijssysteem. Deze geeft de beschikbare locaties aan. De stads- en streekbussen rijden vanaf station om via Emmawijk in plaats van Eekwal. Er wordt wel gereden naar station via Eekwal. Let op: in verband met aankomst is de Buitenkant afgesloten en daarmee ook de Nieuwstraat. Tevens is de Sassenstraat beperkt bereikbaar i.v.m. afsluiting Grote Kerkplein tussen 13.00 en 16.00 uur. De rijrichting van de Bloemendalstraat is tijdelijk gewijzigd zodat de Sassenstraat bereikt kan worden. Tussen 13.00 en 14.00 uur is de Wilhelminasingel – Kerkstraat afgesloten voor het verkeer. Stadslijn 4 rijdt dan om via Emmawijk/Eekwal.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Benieuwd of Sinterklaas dit jaar in Zwolle een beetje heeft meegedacht
  over hoe ’t met de pieten moet. Hopelijk zijn de pieten gewoon feestelijk geschminkt, met alle kleuren van de regenboog.

 2. @hanshanzestad

  Ik hoop dat ze gewoon Zwart zijn en ga daar ook gewoon van uit. Als ze Zwarte piet een andere kleur willen geven stel ik voor dat ze de Zwollenaren hierover peilen. Ik denk zomaar dat een kleine 90% gewoon een Zwarte Piet wil namelijk.

 3. En ik hoop dat die achterlijke ideeën eens ophouden.
  Maarrrrr let op vandaag is het zwarte piet 2 jaar geleden de kerstboom in de campus, over een paar jaar alles waar de nieuwe Nederlander zich niet in kan vinden.
  Ik hoop ook dat het verklootvolk zoals Hans hanzestad uiteindelijk flink onderuitgaan met die achterlijke meeloperij van zeurpieten.

 4. Wat dacht je van die heidense kerstboom? Nu we 400 extra moslims hebben op te vangen in de ijsselhallen en de overige moslims in Zwolle, zouden we best rekening kunnen houden met hun gevoelens.

  Daarom stel ik voor geen kerstboom in openbare gelegenheden en zeker niet meer op de melkmarkt.

  Weg met ons!

 5. Ik zou zeggen: Trek voor de zekerheid je kogelvrije vest maar aan, ziezo…
  Verder: De Zwolse Pieten zijn al jarenlang bruin en daar heeft nooit iemand moeite mee gehad. Dus zal dat dit jaar ook niet zijn.

 6. ’t komt wel goed in Zwolle lijkt me,
  en ook als de pieten zwart zijn, zoek ik daar
  echt geen racisme achter.
  Ik zou zelf liever oranje dan zwarte
  schmink opdoen 🙂

Reageer