Diaspora weet Wolters niet te verrassen

Zwolle – Er waren volop spannende wedstrijden te zien in de WRZV Hallen op zowel de maandag als de dinsdagavond met een aantal mooie affiches op het programma.

Onverwacht en heel verrassend kwam het laag geklasseerde Diaspora heel goed uit de verf tegen koploper Wolters Recycling. Het team van Diaspora had zich versterkt met een tweetal nieuwe spelers en dit wierp bijna direct zijn vruchten af tegen de ietwat beduuste koploper, die maar net aan een 6-7 overwinning uit het vuur wist te slepen. Het publiek was bij deze wedstrijd dan ook de grote winnaar. Debutant in de hoofdklasse A Dozend blijft het verrassend goed doen in de hoogste klasse. Na een winstpartij van 8-4 op Nico Brillen en na het verrassende 4-9 verlies van DTG tegen Bola-Lah! is Dozend de nieuwe nummer twee. Wehkamp.nl wist na een aantal verliespartijen eindelijk weer eens te winnen. Woord & Daad verloor met 3-1 van de “slapende reus” in deze hoofdklasse. Promovendus Opgezwolle blijft het goed doen en wist door een 6-4 winstpartij tegen Argos Bebemus voor nu een vast plekje in de middenmoot te veroveren.

Koploper Het Beugeltje lijkt in de 1e klasse een enkele reis voor promotie te hebben geboekt. Deze keer was Rafiki met grote cijfers het “kindje van de rekening”. Het Beugeltje wist maar liefst 22 maal het net te vinden en incasseerde geen tegentreffers en gaat nu met 21 punten uit 7 wedstrijden alleen aan de leiding. FC Knetter volgt na een 6-1 winst op VIPS met gepaste afstand op de tweede plaats in deze sterke competitie. In de middenmoot wist EXACT in het zogenaamde “Onder De Peperbus onderonsje” en hierin spelend de redactieleden van het clubblad van SC PEC Zwolle, met 3-1 te winnen van de supportersclub van onze plaatselijke trots PEC Zwolle. Ook VT Benz wist zich te nestelen in de subtop door een 10-5 zege te boeken op de Belgische Keizer 1. Kletst & Proeven won voor de derde keer dit seizoen in een spannend duel met 5-4 van Trias.

In de hoofdklasse B wist een jeugdig Blazende Veiligheid onder aanvoering van Talha Özen het nog ongeslagen Bordeaux Groen met een fikse “kater” de rust in te sturen. Keeper Lars Lammers moest liefst vijfmaal de bal uit het net halen en zijn ploeg ging met een 1-5 achterstand de rust in. Met een 6-2 voorsprong en nog vijftien minuten op de klok leek Bordeaux Groen tegen de eerste competitienederlaag ooit aan te lopen, maar Bordeaux zou Bordeaux Groen niet zijn om met een “houdini act” de ontsnapping in te zetten. Het zeer enthousiaste en leuk spelende Blazende Veiligheid was er zelf debet aan, dat Bordeaux weer in de wedstrijd wist te komen. Gebrek aan routine en geduld brak Blazende Veiligheid uiteindelijk op in de 2e helft en zag Bordeaux langszij en erover komen. In een geweldig duel wist Bordeaux Groen toch weer met 8-6 te winnen. Eco Groen wist knap na een achterstand Poppe Advocatuur met 4-3 te verslaan. Bij Eco Groen was Marco van der Sluis met twee treffers in de slotfase de gevierde man. In een fysieke wedstrijd met Ittersum wist Panhuis uiteindelijk na de gelijkmaker Stietse Gosker een punt over te houden aan het pittige duel.  Koploper Vastgoed Dalfsen kwam wederom als winnaar uit de strijdt tegen de Belgische Keizer 2. In een spannend duel wist de ploeg uit Dalfsen met 5-3 te winnen. Krijtje FC wist onder aanvoering van clubtopscorer Gerjos Weelink eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te boeken door YBC met een 9-3 nederlaag huiswaarts te sturen.

In de 2e klasse B wist Le Gong de koppositie te behouden door een 8-2 winst op Univé Verzekeringen. AVC kwam niet in actie, maar weet zich de hete adem in de nek van Roede Vooruit, wie het nog ongeslagen Iron Art met liefst 11-3 wist te verslaan. Campingteam 3 schreef de eerste winstpartij van het seizoen bij door The Black Ties met 4-2 te verslaan. Keijl Flevo Holland ging verrassend met 7-10 onderuit tegen het laag geklasseerde Ramenblinderen.nl. De All Stars deden de avond in het “slot” met een 7-3 winstpartij op L&M Workwear die met vijf nederlagen op rij de rode lantaarndrager zijn in de 2e klasse B van de woensdagavond. 

Komende week staan er leuke wedstrijden op het programma. Op maandag 10 november beginnen we om 18.30 uur met de topper in de 1e klasse tussen FC Knetter en Het Beugeltje en op woensdag 12 november starten we om 18.30 uur met het affiche Ghana’82 en The Green Room “Jan Groen”.

U kunt ons nieuws, programma, uitslagen en standen volgens op www.wrzvzaalvoetbal.nl.

Artikel delen:

Reageer