Syriërs bezoeken volleybalwedstrijd in Zwolle

Zwolle – Zo’n 58 Syrische vluchtelingen die momenteel tijdelijk in de IJsselhallen verblijven waren donderdagavond bij de wedstrijd van Landstede Volleybal tegen het Kroatische MOK Rovinj.

syrische_vluchtelingen_zwolle_2.jpg 

Landstede Volleybal won de wedstrijd overtuigend in drie sets. De groep Syriërs werd begeleid door tien mbo-studenten van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg (MMZ) en Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) bij Landstede. Het was voor hen een schoolopdracht, gericht op het kennismaken met en begeleiden van specifieke doelgroepen. In hun toekomstige vak krijgen ze daarmee vaak te maken. De Syriërs werden ruim voor de wedstrijd bij de IJsselhallen met een bus opgehaald en vervolgens begeleid, voor en tijdens de wedstrijd. Ook na de wedstrijd bleven de studenten betrokken. Met de bus werden de vluchtelingen weer naar hun tijdelijke onderkomen gebracht.

Artikel delen:
Reacties 47
 1. De leerlingen lieten zich van hun goede kant zien. Dat konden de Syriërs erg waarderen, vooral de diepe decolletés van 2 dames. Te gek voor woorden!!

 2. MoiMoi
  Laat je even een vreselijk filmpje zien om aan te tonen dat je dit nergens mee mag vergelijken. Helemaal waar.
  Maar denk nou niet dat deze mensen de mogelijkheid hebben hier naar toe te komen.
  Over een paar jaar zijn deze via Schiphol binnen gekomen mensen de nagel aan onze doodskist.
  Als je alleen al nagaat dat de 4 e generatie van onze aardige gastarbeiders die bleven, nu op straat roepen dat joden kapot moeten.
  Als deze mensen niet gauw terug gaan zijn hier over een paar jaar de rapen gaar.
  En ik heb het niet alleen over die 400 hier in Zwolle, maar ze komen inmiddels met duizenden per week hier naar toe.!!!
  Oplossing : dood aan alle IS strijders . Geen meelij , maar echt tot de laatste afmaken . bescherm de vluchtelingen in hun eigen regio.
  En geen ruimte geven aan religies die niet stroken met onze maatschappij. Bescherm je eigen cultuur net als elk ander.

 3. Eigen cultuur: mensen keihard afmaken en andere in de stront laten zakken. Gelukkig is dat jouw cultuur en niet de mijne.

  Verder ontopic. Mooi dat die lui wat afleiding hebben in de vorm van Zwolse topsport!

 4. Bericht door Japser, op 8 november 2014 17:12
  Eigen cultuur: mensen keihard afmaken en andere in de stront laten zakken. Gelukkig is dat jouw cultuur en niet de mijne.

  Idd @Jasper, ze zijn bang dat ze te kort komen.:o

 5. Misschien kunnen ze beter 1x in de week ouderen gaan helpen in verzorgingstehuizen door een uurtje met ze te gaan wandelen of schoon te maken.Ikdenk dat deze vluchtelingen niks te kort komen en zichzelf wel kunnen vermaken.Of zou het soms media aandacht zijn wat deze verenigingen willen krijgen over de rug van deze vluchtelingen?

 6. Ik heb liever dat deze mensen veilig in de IIsselhallen zitten en straks misschien een brood jatten of in de bijstand komen dan dat ze slachtoffer worden van Genocide.

  Wij, als vrij land, hebben sinds 1945 de plicht zorg te dragen voor diegene die bedreigd worden met een nieuwe holocaust, of wij er nou een beetje last van hebben of niet.

  punt

 7. MoiMoi
  Je hoeft daarbij niet je eigen nest te bevuilen.
  Als jij dat wel wil , zou zaken. Maar los problemen op bij de wortel en verplaats het niet!!
  Lees deze zin nog eens en denk dan pas na aub. Sterkte.

 8. ^^
  kokzwolle, jouw grootouders zullen zich kapot schamen voor jou, zich omdraaien in hun graf, om de Nazi’s te hebben meegemaakt en nu iemand als jij op zo’n misselijke manier het internet vervuilt. Ga je schamen.

 9. MoiMoi

  – Editted –

  mijn opa en oma zaten hier in Nederland , en als ze gevlucht zouden zijn had mijn opa mijn oma meegenomen..
  Check jij eerst maar eens wat er hier binnen komt voordat je de ww2 erbij haalt .
  En kom er daarna eens over mee kletsen. Tjonge jonge wat een verstand.

 10. Weet je Moimoi.
  Denk er maar eens over na hoe ik later mijn kinderen moet gaan vertellen dat het ooit eens mooie land door volk zoals jij verkwanselt is aan het Midden-Oosten door alles hier naar toe te trekken..
  Tegen die tijd hoop ik jou er op aan te kunnen spreken al zal het voor de meesten al te laat zijn.

 11. @Kokzwolle ik zie de Nederlandse cultuur heel anders dan jij en pretendeer niet dat dat de enige manier is. Ik vind daarnaast jou idee eng. Massamoord is niet mijn ding. Een boel mensen zijn Isis binnen gelokt onder valse voorwendselen. En ja, het maakt het slechtste in vele los. Maar ruchtsichlos allemaal afmaken is even slecht als ze zelf doen. En dat ik naar mijn mening niet deel van de Nederlandse cultuur.

  @ziezooo hij zegt letterlijk: allemaal afmaken. Hoe is dat uit z’n verband rukken?

 12. Derk, ken jij het verhaal van St. Martinus? Of dat van St. Franciscus? Of van … tig andere heiligen?
  De postings van Kokzwolle123 lezend en met name de laatste (netiquette???), lijkt me zijn opmerking dat Jasper een trol is een kwestie van projectie.

 13. Een behoorlijke tijd geleden , ik was een jaar of tien , heb ik mij eens verwonderd en uitgesproken over de doodstraf. Iemand ter dood veroordelen, om wat voor reden dan ook, leek mij krom en tegenstrijdig. Wie beslist dat een mensenleven de strop waardig is? Moord met moord beantwoorden kan niet, dan is het einde zoek. Dat, wat je veroordeelt, kan nooit het middel zijn ter bestrijding en/of vergelding. Ik was hartstochtelijk tegen de doodstraf en dat is nog steeds zo. Daaruit concluderen dat ik moordenaars, verkrachters uzw in mijn hart sluit is minstens zo stupide als beweren dat Japser dat doet.

 14. Ok, ja Bernard ik zie het, kennelijk verwijderd terwijl ik het schreef.. Ik voel me niet perse geroepen om hier te reageren maar mijn rechtvaardigheidsgevoel wordt wel wakker geschud door dit soort aantijgingen. En zo onterecht wat mij betreft. Enfin, fijne avond , ik pak een boek en een bier 8)

 15. “een mensenleven de strop waardig is? Moord met moord beantwoorden kan niet, dan is het einde zoek.”
  Dan is jet einde maar een keer zoek , als je daar onschuldige mensen mee kan beschermen .

 16. @kokzwolle123, ben het vaak met je eens. Wat mij hier ook opvalt op dit log is dat bepaalde figuren hier alles kunnen plaatsen, je overal voor mogen uitmaken: dom, eng, achterlijk, racistisch, rechts, enzovoort. Word altijd geplaatst. En als je ze dan van repliek bedient word je gecensureerd. Of je reactie word niet geplaatst. Beetje jammer…

 17. @benjie gewoon goed opletten hoe je iets zegt. Dus niet ‘ik vind jou eng’, maar ‘ik vind jouw idee eng’. Niet ‘achterlijke idioot’, maar ‘ik vind wat je daar zegt achterlijk’. Racistisch of rechts moet geen probleem voor je zijn als je je zo uit.

 18. Wist even niet waar ik dit moest plaatsen, maar topic grelateert

  Smokkelaars Syrische vluchtelingen opgepakt

  ZWOLLE –
  De marechaussee heeft een 34-jarige man en een 32-jarige vrouw aangehouden omdat ze Syrische en Iraakse vluchtelingen naar Nederland zouden hebben gesmokkeld. Volgens het Openbaar Ministerie regelden de verdachten vervalste paspoorten en andere reispapieren. Daar vroegen ze ruim 5000 euro voor.

  Vijfduizend euro, wordt uitgebuit maar toch.

 19. Racistisch of rechts moet geen probleem voor je zijn als je je zo uit.

  Dat vind ik een nogal arrogante opmerking Japser, je lijkt af en toe best wel op een troll.

 20. Ik heb het over je in het algemeen.

  Rechts zie ik niet als iets slechts. Ik ben zelf qua bepaalde zaken ook vrij rechts. Drugs bijvoorbeeld.

  En als iemand hier regelmatig onderscheid maakt op basis van afkomst, moet diegene niet gaan ontkennen dat hij racistisch is. Hou de eer aan jezelf en wees niet hypocriet.

 21. Nogal een beschuldiging aan het adres van Admin, Benjie. Aantoonbaar onjuist. Er zijn hier genoeg topics waar reacties onder staan en blijven staan, die geheel aan jouw beschrijvingen voldoen. Ook genoeg vergelijkbare reacties richting linkse mensen.
  De moderatie is laat erg veel ruimte voor eigen inbreng van mensen met allerlei meningen. Han van Eijsden heeft dat recent nog eens uitgebreid toegelicht.

Reageer