PEC Zwolle – FC Groningen voorbeschouwing

Zwolle – Zaterdagavond gaan PEC Zwolle en FC Groningen in een uitverkocht IJsseldelta stadion de strijd met elkaar aan voor drie punten. De huidige nummers zes en zeven van de ranglijst hebben allebei zeventien punten uit de eerste elf wedstrijden gehaald. De winnaar van het duel zaterdag behoudt de aansluiting met de (sub)top van de Eredivisie.

pec_zwolle_-_fc_groningen.jpg

Van de twaalf eerdere ontmoetingen in de Eredivisie wist PEC Zwolle er twee te winnen. FC Groningen trok acht keer aan het langste eind, tweemaal eindigde het duel onbeslist. Deze balans is dus in het voordeel van de Groningers. De laatste overwinning van de Blauwvingers dateert van 1987, het won toen met 1-0. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor FC Groningen. Uitgerekend Eric Botteghin scoorde in de tweede helft de winnende treffer. Hetzelfde affiche in de Euroborg leverde vorig seizoen een brilstand op: 0-0.

PEC Zwolle kan dit seizoen bouwen op een goede en ongeslagen thuisbalans. Van de vijf wedstrijden in het eigen IJsseldelta stadion, werden er maar liefst vier gewonnen. Slechts eenmaal werden de punten gedeeld, twee weken terug tegen sc Heerenveen (2-2). FC Groningen daarentegen heeft een matige uitbalans. Net zoals PEC Zwolle sprokkelde de club uit het Hoge Noorden vier punten bij elkaar. Van de zes uitwedstrijden gingen er vier verloren. Alleen op de eerste speeldag reden de Groningers vanuit Deventer met drie punten in de bus terug naar huis (2-3). 

In de selecties van beide elftallen zijn spelers te vinden met een verleden bij de tegenpartij. Zo speelden Joost Broerse en Stef Nijland allebei in Groningen, terwijl ook trainer Ron Jans daar lange tijd aan het roer stond. Bij de groen-witten staat Eric Botteghin onder contract. De verdediger speelde tot en met het seizoen 2010/2011 verdienstelijk in Zwolse dienst. Ook speelt Dino Islamovic bij FC Groningen. De spits was vorig seizoen nog op proef bij de Blauwvingers. 

Scheidsrechter Kuipers fluit zaterdagavond om 19.45 uur voor de aftrap. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Gerrets. De wedstrijd vindt plaats in nagenoeg uitverkocht stadion. Voor de drie publieke tribunes zijn geen kaarten meer te verkrijgen, enkel voor de business tribune zijn nog entreebewijzen verkrijgbaar. Ben je er zaterdagavond niet bij? Volg de wedstrijd dan via Twitter. @peczwolle houdt je op de hoogte over alle ontwikkelingen. Ook zendt FOX Sports de wedstrijd rechtstreeks uit.    

De laatste ontmoetingen in Zwolle:    
04/04/2014 PEC Zwolle – FC Groningen 0-1 (Eredivisie) 
22/09/2012 PEC Zwolle – FC Groningen 1-2 (Eredivisie)  
14/12/2003 FC Zwolle – FC Groningen 1-1 (Eredivisie)  
24/11/2002 FC Zwolle – FC Groningen 0-2 (Eredivisie)  
13/09/1999 FC Zwolle – FC Groningen 1-1 (Eerste divisie)  
12/11/1998 FC Zwolle – FC Groningen 2-1 (Eerste divisie)

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 16
  1. Altijd een beladen pot, uitvak al anderhalve week geleden uitverkocht. Zal tegelijkertijd ook een erg belangrijke zijn voor ons, moeten we thuis de drie punten tegen kunnen pakken. Gok op 3-1. Op naar een sfeervol zaterdagavond potje. Forza Zwolluuhh:o

  2. Belangrijk potje voor Zwolle, als je punten laat liggen heb je hetzelfde scenario als vorig seizoen. Na een prima start een duikeling op de ranglijst. Ik verwacht dat Pec nu verder is en deze pot gaat winnen en dus aansluiting houd bij de subtop.

  3. Vanaf 13 september wordt er een fictieve “Onvolprezen WeblogZwolle glazen bal-bal” uitgereikt aan de voorspeller die de uitslag goed heeft voorspelt…..Het collectors wordt nu pas voor de 2e keer uitgereikt. Voor de 2e keer op rij aan Joppuh. Hij kan dus zondag 23/11 thuis tegen FC Twente, gewoon een hattrick scoren. Al lijkt 2-0 me niet echt een logische uitslag 😉 Van harte gefeliciteerd in elk geval!

Reageer