Fototentoonstelling over laaggeletterdheid

Zwolle – Op het Rodetorenplein in Zwolle wordt donderdag 13 november een fototentoonstelling over laaggeletterdheid onthuld.

Met de tentoonstelling wil de Zwolse Stichting Lezen & Schrijven meer aandacht creëren die nodig is voor de aanpak van laaggeletterdheid in Nederland. "We hebben 12 mensen bereid gevonden hun persoonlijke verhaal ‘tentoon te stellen’ op levensgrote billboards. Burgemeester Meijer zal de tentoonstelling onthullen. Na ongeveer vier weken zal de tentoonstelling naar de volgende locatie (Almere) verplaatst worden". Stichting Lezen en Schrijven werd opgericht door H.K.H. Hoogheid Prinses Laurentien om laaggeletterdheid in Nederland structureel op te lossen.

Stichting Lezen & Schrijven zet zich in om laaggeletterdheid te helpen voorkomen en verminderen. De stichting doet dit door het onderwerp publiekelijk te bespreken, concrete projecten te starten en de krachten te bundelen tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het herkennen en erkennen van het probleem – bij laaggeletterden, binnen hun omgeving en in de samenleving – speelt hierbij een belangrijke rol. De focus van de stichting ligt tegenwoordig op een combinatie van agenderen en organiseren van taalscholing.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer