Energiek DI-RECT kan op waardering rekenen

Zwolle – DI-RECT was vrijdagavond in Zwolle. Uit de brede regio waren de fans van de populaire band naar Hedon gekomen, en ze werden niet teleurgesteld. De band gaf een energiek optreden. Dat werd door het publiek zeer gewaardeerd.

 

 img_3005.jpg

 

Dit voorjaar verscheen het album Daydreams In A Blackout, alweer de derde plaat in deze samenstelling van DI-RECT.Het album is een rijke verzameling van gelaagde popsongs met veel ruimte voor de gitaarpartijen van Spike van Zoest. Het zevende album was bovendien goed voor de nummer één positie in de Albumcharts. Na maanden als kluizenaars in de studio geleefd te hebben is DI-RECT weer helemaal terug. In april dit jaar is Daydreams In A Blackout verschenen, waarmee de band met de 3e plaat in dit ‘nieuwe’ collectief binnen kwam op 1 in de Albumcharts. Daydreams In A Blackout is een rijke verzameling emoties en sferen. De muziek is opwindend, er valt iets te ontdekken: verduisterde dagdromen zoeken hun bestaansrecht in de ether. Het album bloeit van sferische diversiteit en reist van rauwe rechtstreekse tastbaarheid naar diepe muzikale gelaagdheid.

 

img_2976.jpg

 

img_2822.jpg

 

img_2892.jpg

 

Meer foto’s via Lees verder… 

Alweer 5 jaar in de huidige bezetting; explosies van energie, momenten van intense herkenning en samensmelting smeden een hechte groep. Vince van Reeken voegt een sterke artistieke impuls toe aan het collectief – een gedreven songwriter met een uitgesproken visie. Marcel Veenendaal wordt omarmd als frontman: een eigenzinnig karakter, een stuwende kracht in de voorhoede, die ook een stevig stempel drukt op het geluid.

img_2958.jpg

 img_2784.jpg

 img_2907.jpg

 img_2912.jpg

img_2903.jpg 

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer