Hondenspeelplaats Eemhoeve geopend

Zwolle – Zaterdagmiddag is de hondenspeelweide bij Wijkboerderij de Eemhoeve officieel geopend door wijkwethouder Filip van As. Na de officiële openingshandeling was er van 14.00 tot 16.00 uur van alles te doen voor de honden en hun baasjes.

8-11-14-2.jpg 

Op initiatief van een aantal omwonenden van de wijkboerderij die een hond bezitten is één van de weilanden van de Eemhoeve omgetoverd tot een echte, omheinde, hondenspeelweide. Er zijn diverse speelattributen geplaatst waar de honden naar hartenlust kunnen ravotten en spelen. Ze kunnen de heuvels op rennen en er is een langere route die helemaal rond loopt. De hondenbezitters uit de buurt zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het verwijderen van brandnetels en takken, zodat de honden nu veilig kunnen spelen. Er waren tijdens de opening onder andere een hondentrimsalon aanwezig en de hondenspeel-o-theek.

8-11-14-38.jpg 

8-11-14-53.jpg

8-11-14-66.jpg 

8-11-14-12.jpg
Artikel delen:
Reacties 2
  1. zo moet het in elke wijk zijn hondenspeelplaats afgezet met hekwerk waarachter ze zich vermaken kunnen met andere honden en hun behoeften kwijt kunnen

  2. Hondenbezitters hebben zelf ook een hekel aan poep onder de schoen dus laten ze die beesten vaak eerst uit in het omringende terrein alvorens ze te laten spelen op een losloopterrein. Wezenlandenpark is een goed voorbeeld: meeste hondeneigenaren laten eerst hun beest uit bij de natuurlijke speeltuin om later op het eiland te gaan spelen, op dat eiland vind je nagenoeg geen hondenstront.

Reageer