Joyce van Vliet wint publieksprijs Mooi Mens

Zwolle – Zaterdag maakte Anita Witzier op de Inspiratiedag voor de zorg van Stichting IZZ bekend wie de winnaars zijn geworden van de Mooi Mens Verkiezing 2014, dé verkiezing waarbij zorgmedewerkers met mooie eigen initiatieven in het zonnetje worden gezet. Joyce van Vliet won met het initiatief Stichting Empower uit Zwolle de publieksprijs door de meeste online stemmen en likes op Facebook te verzamelen. Haar werk met kinderen en jongeren met een autismespectrumstoornis maakte haar tot favoriet bij het publiek. De Utrechtse Lisa Tarmidi won de juryprijs vanwege haar LifestyleStore TNL, waar jonge mensen met een kwetsbare achtergrond een leerwerkervaringstraject kunnen volgen.

mooi_mens_verkiezing_geflankeerd_door_anita_witzier_l_en_monique_kempff_r.jpg 

V.l.n.r. Anita Witzier, publieksprijswinnares Joyce van Vliet, Mooi Mens 2014 Lisa Tarmidi, juryvoorzitter Monique Kempff (foto: Paul Ridderhof).

 

Als kind werd Joyce vaak gepest. Hierdoor weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om minder weerbare kinderen en jongeren met een laag zelfbeeld de helpende hand toe te steken. Dat is precies wat zij doet als coördinator en (weerbaarheids)trainer bij Stichting Empower. Hier vergroot zij de kwaliteit van leven én het perspectief van kinderen en jongvolwassenen met ADHD, ADD of met een autismespectrumstoornis. Door sporten, bewegen en een gezonde levensstijl vergroten zij hun vaardigheden, overwinnen zij angsten en krijgen zij weer vertrouwen in zichzelf. Het resultaat? Een positiever zelfbeeld, de eerste en belangrijkste stap naar zelfredzaamheid.

Jurywinnaar Mooi Mens Verkiezing 2014: Lisa Tarmidi
Sommige mensen met een psychiatrische, kwetsbare achtergrond dreigen tussen wal en schip te vallen als ze geen zorg meer krijgen. Met de LifestyleStore TNL runt Lisa Tarmidi, zelf werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, een kapsalon waar mensen leer-werkervaringstrajecten volgen. Hier helpt zij haar cliënten om weer te kunnen meedraaien in de maatschappij. De vakjury koos unaniem voor Lisa Tarmidi als winnaar van de Mooi Mens Verkiezing 2014.

Mooi Mens Verkiezing 2014
Dit jaar vond de Mooi Mens Verkiezing  van Stichting  IZZ voor de achtste keer plaats. Uit de 338 aanmeldingen koos de vakjury tien genomineerden. De vakjury bestaat uit juryvoorzitter Monique Kempff, Stichting IZZ-bestuurslid namens beroepsvereniging voor verpleegkundigen NU’91, Jim van Geest, bestuursvoorzitter van de Florence Zorggroep en Ellen Sijbers, Mooi Mens 2013. De jury, besloot dat Lisa Tarmidi de titel Mooi Mens 2014 het meest verdiende. Door online stemmen en likes op Facebook werd Joyce van Vliet verkozen tot publieksprijswinnaar.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer