Berkum haalt zeperd tegen SDVB

Zwolle – VV Berkum is in eigen huis door een vrijwel kansloze 0-3 nederlaag tegen SDV Barneveld tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. De tot nu toe ongeslagen koploper van de 1e Klasse D is daarmee met beide benen op de grond gezet.

 

berkum-barneveld-17.jpg 

 

“Het zat er vandaag totaal niet in. We hebben de tegenstander in de wedstrijd geholpen én gelaten,” constateerde Berkum-trainer Willem Brouwer. “We hebben een goede ploeg, maar dan moet iedereen bij de les zijn en dat was vandaag niet het geval.” Collega-coach Hans van Arum van SDVB stelde vast dat zijn ploeg organisatorisch goed stond. “Berkum was vaak dominanter maar we hadden het aardig onder controle. We hebben heel compact verdedigd en scoorden op de goede momenten, vaak eigenlijk uit het niets.”

 

berkum-barneveld-11.jpg 

 

berkum-barneveld-13.jpg

 

berkum-barneveld-16.jpg

 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

 

 

berkum-barneveld-12.jpg
 

Doorzichtig
Berkum leek het vanaf de start te gemakkelijk op te vatten, was te slordig in de opbouw en te doorzichtig in de aanvallende aspiraties. Veel ballen gingen met lange diagonalen naar de vleugelspitsen, maar die zaten behoorlijk in de tang bij de verdediging van SDVB. Veel verder dan een kansje voor Marc van der Meulen, die na een corner vlak voor het Barneveldse doel net tekort kwam, kwam de thuisclub in de beginfase niet en na krap een half uur sloeg SDVB in de omschakeling toe. Via een uitbraak op links werd de bal naar Niels Vlugt gespeeld die veel te vrij stond en de 0-1 in de hoek achter Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis kon tikken. 

 

Berkum kwam na rust met een paar omzettingen het veld in maar ook dat zorgde er niet voor dat het wedstrijdbeeld drastisch veranderde. Direct na de hervatting kregen de Zwollenaren via invaller Youp Kok een flinke schietkans maar hij zag zijn inzet geblokkeerd en daarna bleef de thuisclub een onmachtige indruk maken. SDVB bleef relatief makkelijk op de been en sloeg na ruim een uur opnieuw toe. Na een lange bal op Koen Faber werd Lesley de Vette gevonden die uit vrije positie voor de 0-2 zorgde.

 

Zuurder
Berkum bleef het proberen maar kort voor tijd kon Youp Kok, na collectief mistasten in de Barneveldse verdediging, zelfs voor een leeg doel niet voor een tegentreffer zorgen. In de blessuretijd werd het zelfs nog wat zuurder voor de thuisclub. Door een ‘alles-of-niets-slotoffensief’ lag het behoorlijk open in de Berkum-defensie en toen Faber prima werd aangespeeld zorgde die met een onhoudbare knal voor de 0-3 eindstand.

 

Berkum is na deze toch wat ontluisterende eerste nederlaag nog wel koploper maar zag de concurrentie met flinke stappen dichterbij komen. “De competitie is nu pas begonnen. Het gaat niet vanzelf en ik had het idee dat dat bij ons vandaag wel werd gedacht,“ zag Berkum-coach Brouwer. Zijn ploeg zal volgende week in de bekerwedstrijd bij tweedeklasser Wijhe ’92 moeten proberen de broodnodige scherpte terug te vinden.

 

Berkum-SDV Barneveld, 8 november 2014
Eindstand: 0-3 (0-1)
Doelpunten: 29. Niels Vlugt (0-1), 66. Lesley de Vette (0-2), 90+1. Koen Faber (0-3)
Gele kaarten: Paul Daalmeijer, Alwin Vanderlyde (SDV Barneveld)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jordi Lemmens (46. Youp Kok), Razi Kanseyo (72. Jeroen in ‘t Veld), Jasper van der Stouw, Marc van der Meulen, Frank Hoolsema, Ruud Wellenberg (46. Sander Bolt), Chris van der Meulen, Ricardo Kuijer 

 

Opstelling SDV Barneveld: Jeroen van Binsbergen, Geert van de Veen, Kevin Ooms, Remco Speelziek, Niels Vlugt (63. Koen Faber), Alwin Vanderlijde (79. Robbin de Leeuw), Marciano Aalders, Paul Daalmeijer, Jan Doornbos, Lesley de Vette, Ivar van Beek (59. Youssef Atibi).

 

Door: Th. Kölker 

 

berkum-barneveld-14.jpg 

 

berkum-barneveld-15.jpg

 

berkum-barneveld-18.jpg

 

berkum-barneveld-19.jpg

 

berkum-barneveld-20.jpg 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer