36 aanhoudingen bij clash ‘supporters’ in Zwolle

Zwolle – Bij een confrontatie tussen Ajax en PEC Zwolle supporters op de Ceintuurbaan zijn op zondagmorgen 9 november rond 01.20 uur 36 personen aangehouden.

klpd_1.jpg 

Gedurende de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen op zaterdagavond 8 november ontving de politie signalen dat er iets op handen was rondom het stadion. Er hing een gespannen sfeer en er verzamelden zich groepen mensen op verschillende plekken in de buurt van de Ceintuurbaan en Meppelerstraatweg. Deze groepen bestonden uit grotendeels Ajax supporters. Rond 01.15 uur ontstond een confrontatie tussen twee grote -met o.a. slagwapens bewapende- groepen bij de kruising van de Ceintuurbaan en de Meppelerstraatweg. Over en weer werd o.a. gegooid met stenen en glaswerk. Doordat de politie snel ingreep werd een grotere confrontatie voorkomen. De 31 verdachten, hoofdzakelijk afkomstig uit (omgeving) Amsterdam en 5 Zwollenaren werden ingesloten op het bureau in Zwolle. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Triest volk! Geen goed woord voor over.
  In ieder geval goed dat er 36 man zijn gepakt. Die komen er stukken minder makkelijk vanaf van die lui van FC Utrecht die een jaar geleden de Vrolijkheid kort en klein sloegen en wisten te ontsnappen.

 2. Elke keer dat ik mij meer ga interesseren in voetbal komt dit soort ongein voorbij. Erg lastig om de aandacht bij de sport an sich te houden.

 3. In de ogen van de 020’ers waarschijnlijk teveel opzeggingen bij Ziggo?
  Wanneer worden die neuzen eens aangepakt, het is altijd 020…het paradepaardje van de KNJB.

 4. Bericht door P, op 9 november 2014 12:44
  In de ogen van de 020’ers waarschijnlijk teveel opzeggingen bij Ziggo?
  Wanneer worden die neuzen eens aangepakt, het is altijd 020…het paradepaardje van de KNVB.
  [/i]

  Wat bedoel je met neuzen?

 5. Moeten ze toch zelf weten? Jullie hebben hier toch geen last van stelletje zure internetpissers! Respect dat het is gebeurd zonder dat er kinderen in de buurt waren.

 6. @Chris154 geen last van? Die kneuzen staan op een druk kruispunt en er wordt een boel politie ingezet, die betaald worden door de maatschappij. Hoe vul jij dat in als ‘geen last’?

  @Derk ;D ;D

 7. Tebbie.

  Om een meldpunt tegen voetbal hooligans te openen?
  Heb de PVV nog nooit kunnen betrappen op een constructieve inbreng, alleen een hoop zinloos geblaat.

 8. Gewoon afschaffen die klote voetbal . Er komen enkel tokkies op af en kansloze lui. Domme voetbal. Als er een keer mot is bij dancefestival dan wordt dat gelijk verboden maar achtelijke voetbal wat nergens om gaat mag maar blijven bestaan.

 9. Allemaal 5 jaar jaar de bak in en een levenslang stadionverbod, natuurlijk ook voor de Zwolle fans!! Aanpakken die hap!! Precies wat Japser zegt, dit pikken we als maatschappij niet.

 10. Jasper komt weer eens makkelijk scoren. Knap hoor, steeds maar weer met loze argumenten komen als ‘dat wordt betaald door de maatschappij’….

 11. Oprottuh met die Neuzen. Terug meppen naar Deventer en Amsterdam. Goed dat we ins zo goed verweerd hebben. Niet alleen op het veld maar ook daarbuiten zijn we hen dus de baas 😀

 12. Oh!oh!oh! wat lees ik nu weer. Voetbal ‘supporters’ hebben zin in geweld en leven zich uit. Wel mooi dat de luitjes met zin in geweld elkaar vinden. Wat mij betreft de luitjes met wederzijds zin in geweld vrij laten zich uit te leven. Zolang ze lekker gewelddadig met
  elkaar knuffelen 😉 prima! Maar ik wil eigenlijk niet de zorgkosten betalen voor wat ze elkaar aandoen. Zou de zorgverzekeringspremie omlaag kunnen als we die mensen uitsluiten?
  Lijkt me wel!

 13. Japser, ik vond je opmerking eigenlijk best heel redelijk! Ik ben de laatste tijd voetbal ook leuk gaan vinden en dat komt vooral door de leuke manier waarop PEC speelt en juist een relaxte aanhang heeft. Dit hoort daar niet bij. Anderzijds zie ik PEC of voetbal niet als veroorzaker hiervan, we hebben nu eenmaal ergens nog een dierlijk instinct (territoriumgedrag, imponeergedrag, etc.) en bij een volkssport komt dit blijkbaar bij sommigen naar boven…..doet me altijd meer denken aan mijn biologieboeken van het voortgezet onderwijs, dan aan voetbal….:)

 14. Wat een gejank. Beide heren gisteren in het stadion geweest? Geen wanklank en een mooie pot voetbal. Na de wedstrijd ook relax jebiertje kunnen drinken maar nee hoor ze raken de aandacht van het voetbal kwijt. Zeker ook geschrokken toen er vanmorgen iemand een poepie liet in de kerk zeker.

 15. Zodra het zich verplaatst naar iets anders dan de voetbalclubeer verdedigen, zal ik het niet meer verbinden met voetbal in zijn algemeen. Maar ja, ik ben dus meer bezig met voetbal. Zelfs laatst er een keer geweest, was fantastisch. Ook qua sfeer. Blijf het vervelend vinden dat je wel eigenlijk voor één club moet gaan, zo met clubcards en zo.

 16. Voor iemand dat absoluut niets met voetbal heeft, reageer je wel verdacht veel op voetbal gerelateerde nieuws items.. Klaarblijkelijk houdt het je meer bezig dan dat je doet voorkomen Jasper..

 17. @Deugelaar ik heb wel wat met voetbal. Ben zelfs laatst bij een wedstrijd van PEC geweest (zoals ik heb gezegd). Misschien even overheen gelezen?

 18. Ben het volledig met Japser eens. Ik hou ontzettend van voetbal en zit ook regelmatig in het stadion. Ik snap alleen niet wat ‘supporters’geweld met voetbal te maken heeft. Je cluppie wint, blij! Je cluppie verliest, sip. Waarom je vervolgens iemand die niet jouw cluppie aanmoedigt vervolgens te lijf moet gaan snap ik geen reet van en vind ik ontzettend kinderachtig tokkiegedrag. Hetzelfde als die Feijenoordsupporters die Ziggo gaan opzeggen omdat die sponsor wordt van Ajax. Serieus, word eens volwassen!!!

 19. “Op het veld maar ook daarbuiten zijn we hen dus de baas.”

  Vroeger, toen ik nog in de zandbak speelde, maakte ik me ook wel eens schuldig aan zulk gedrag. Daarna werd ik volwassen. Misschien een idee?

 20. Pluimpje voor Weblog Zwolle dat ze het over “supporters” hebben en niet over supporters!

  Heb het echt twee keer moeten lezen: wedstrijd tussen PEC en FC Groningen en de ellende is met Ajax “supporters”?! Wat moeten die daar dan?!? Neem aan, dat zij bij Ajax nu ook overal uit gemikt worden…

Reageer