Be Quick teleurgesteld na gelijkspel

Zwolle – Be Quick heeft zaterdag gelijk gespeeld tegen Enter Vooruit. Deze remise was terecht, maar Be Quick treurde na afloop vooral om het in blessuretijd afgekeurde doelpunt.

Bij Be Quick valt op dat  Rutger Minkjan op de bank zit. Op zijn plek staat de multi-inzetbare Thomas Wieringa. Ook ontbreekt trainer Arnie Pot wegens fysieke malheur. Tegenstander Enter Vooruit staat vierde in de stand en mag niet verliezen om de aansluiting kwijt te raken. Enter Vooruit probeert in de openingsfase druk te zetten, maar het is Be Quick dat al na vijf minuten een grote kans krijgt. Sander Aarten anticipeert goed op een slechte terugspeelbal, maar ziet dat keeper Robert Velten net op tijd uit zijn doel is gekomen. In de 12e minuut kan Be Quick opnieuw op voorsprong komen, maar Sander Aarten en Mark Meijer spelen een overtalsituatie niet goed uit.

Be Quick is technisch wat beter, Enter Vooruit gaat er vooral fysiek in. Echt een bovenliggende partij kunnen de toeschouwers niet ontdekken. Toch krijgt ook Enter Vooruit via Ron Smit en Frank Smit  kansen om langszij te komen. Dit gebeurt niet en daarmee bereiken beide teams de rust zonder gescoord te hebben.

De tweede helft begint met een grote kans voor Enter Vooruit. Na matig verdedigen komt Henri Knol in scoringspositie, maar Wibo van Dijk, met de zon in de ogen, weet de bal toch nog te keren. Sander Aarten krijgt in de 55e minuut dé kans om Be Quick dan toch op voorsprong te zetten, maar mist de kans na splijtende dieptepass van Thomas Wieringa. Enkele minuten later zien de roodzwarten dat Mark Meijer scoort, maar dat doelpunt wordt wegens buitenspel geannuleerd.

Enter Vooruit dat er af en toe fors ingaat, verzamelt kaart na kaart, maar geen enkele speler ontvangt er twee waardoor de voltallige formatie op het veld blijft staan. Wout Velten wordt nog ingebracht om extra spankracht voorin te krijgen en zal zich af en toe nog laten opmerken.

Zowel Be Quick als Enter krijgen nog wat kleine kansen in de reguliere speeltijd, maar de Be Quickers juichen als Dennis Horstman in blessuretijd de bal in de rebound binnen schiet. Helaas keurt de scheidsrechter het doelpunt af op aandringen van de grensrechter. Dit tot grote teleurstelling van alles was Be Quick is. Een minuut later kan ook Enter de wedstrijd nog winnen, maar Frank Smit raakt de bal totaal verkeerd.

Bij Be Quick heeft in ieder geval niemand gezien dat bij het doelpunt sprake van buitenspel was en daarmee verlaten de spelers toch enigszins teleurgesteld het veld. Medekoploper RDC wist vandaag te winnen en komt daarmee twee punten los van Be Quick. In de top-5 springt Den Ham over het verliezende IJVV heen. 

Be Quick heeft volgende week geen competitie- of bekerverplichtingen, maar zal op vrijdagavond in Steenwijk een oefenwedstrijd spelen. Dat zal zijn om 19.45 tegen v.v. Steenwijk op het terrein van Olde Veste.

Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Thomas Wieringa, Frank Oosterhof, Talha Özen, Bas Buimer, Michel Klink, Mark Meijer, Sander Aarten.

Door Gerco Grevers 

Artikel delen:

Reageer