CDA actief tijdens feest voor mantelzorgers

Zwolle – Zaterdagavond vond in wijkcentrum De Bolder in de Aa-landen een feestelijke avond plaats voor die mantelzorgers, georganiseerd door ZwolleDoet!

 

Mantelzorgers besteden veel tijd, energie en aandacht aan een naaste met een ziekte, beperking of psychische klachten. De CDA’ers Martijn van der Veen, Judith Compager en Hanneke Giesbers ontzorgden de vele tientallen mantelzorgers letterlijk met de jassen in de garderobe. Compagner: "We vinden dat mantelzorg moet worden ondersteund door de overheid. Mantelzorgers nemen belangeloos de zorg en verantwoordelijkheid voor een familielid of buurtgenoot op zich. Dat is onbetaalbaar. Door hier te zijn willen we daadwerkelijk een gebaar maken. Het is prachtig dat ZwolleDoet! dit organiseert. Ook deze sterke schouders moet je op tijd kunnen laten ontspannen."

 

Vragen over mantelzorg? Vraag het Mona

Overigens kunnen mantelzorgers met hun beleving en zorgen rond hun zorgtaak terecht op www.CDA.nl/meldhetMona. Dit landelijke meldpunt loopt vooruit op de decentralisaties in het zorgdomein, waaraan ook gemeente Zwolle hard aan werkt om alles rond te krijgen. De reacties kunnen een signaal zijn voor de problematiek en worden zoveel mogelijk voorzien van een passend antwoord. Het meldpunt blijft in ieder geval tot eind januari actief.

Artikel delen:

Reageer