Zes Zwollenaren op lijst PvdA Overijssel

Zwolle – Het gewestelijk bestuur van de PvdA Overijssel heeft de conceptkandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezing van 2015 vastgesteld. De lijst telt 28 kandidaten en wordt aangevoerd door Tijs de Bree (1977) uit Laag Zuthem. De Bree is sinds 2011 fractievoorzitter van de zittende Statenfractie.

Op nummer twee staat Anneke Beukers (59 jaar) uit Westerhaar. Zij is eveneens zittend Statenlid, fractiesecretaris en woordvoerder landelijk gebied en natuur. Hans Nooter (50 jr.) uit Zwolle staat op plek drie en is de eerste nieuwkomer op de lijst. Zijn expertise is ligt op het terrein van maatschappelijk ondernemen, duurzaamheid en innovatie. Op nummer vier staat Annemieke Wissink (33 jr.) uit Ambt Delden, zij heeft kennis en ervaring opgedaan op het vlak van plattelandsontwikkeling, landbouw, natuur en milieu. Ben Kokkeler uit Enschede staat op de vijfde plaats. Ben heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur maar ook ontwikkelingswerk en in de milieubeweging.

lijst_pvda_overijssel.jpeg

Zittend Statenlid Peter Hermans uit Deventer staat op de zesde plaats van de conceptkandidatenlijst. Als adviseur ‘strategie en beleid’ bij een ingenieursbureau werkt Peter binnen de sectoren energie, water en milieu. De conceptkandidatenlijst wordt afgesloten door vier lijstduwers; Jan ter Schegget (Zwolle, 61 jr.), Luc Greven (Steenwijk, 60 jr.), Herman Sieben (Zwolle, 60 jr.) en Hans ter Keurst (Rijssen, 51 jr.). Op 29 november 2014 stelt de gewestelijke ledenvergadering van de PvdA Overijssel het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezing 2015 vast.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Dank je Jozefien…maar uh, hoop dat je me nu niet gelijk onder de categorie “(jongere) ouderen (50+:o)” schaart. Heb zo’n voorgevoel dat jij daar ook niet onder valt.

Reageer