Scåndinåvische klånken in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 22 november speelt het Zwols Symfonie Orkest een concert vol koude streken en de warme klanken. Het concert staat in het teken van Scandinavië, met componisten uit Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland.

Zo speelt het orkest (al enige jaren onder leiding van Carl van Reenen) de bekende Helios Ouverture van de Deen Carl Nielsen. De Noor Svendsen geeft een heel romantisch tintje aan het concert met het stuk Romeo en Julia. In de Serenade van de Zweed Stenhammar komen de strijkers goed tot hun recht. Arjen Uittenboogaard is de verteller in het Finse verhaal Pelias en Melisande van Jean Sibelius.

Een zeer gevarieerd programma dat doet denken aan fjorden, meren, bossen en lange zomeravonden. Het concert vindt plaats op 22 november om 20.00 uur in de Fonteinkerk te Zwolle.

Belangstelling?
Het concert vindt plaats op 22 november 2014 om 20.00 uur in de Fonteinkerk aan Sterrenkroos 56 te Zwolle. Kaarten kosten € 15,- (incl. koffie/thee/koek) en zijn te bestellen via info@zwolssymfonieorkest.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer