Een bioscoop voor de oren

Zwolle – Na het grote succes met John Williams’ filmmuziek in het Amsterdamse Concertgebouw is nu ook Zwolle aan de beurt. Dirigent van de Oscarwinnende soundtrack van ‘The Artist’ Ernst van Tiel selecteerde de beste stukken en verzorgt zelf de gesproken toelichting tijdens dit concert.

 ernst_van_tiel_1.jpg

Van Tiel dirigeert HET Symfonieorkest tijdens deze symfonische bioscoopavond. Muziek uit films als Schindler’s List en Star Wars zal te horen zijn. Het concert vindt plaats op zondag 23 november om 15.00 uur in De Spiegel Zwolle. John Williams is vooral bekend van zijn muziek voor films van Steven Spielberg. Een gouden combinatie in de Hollywood-historie. “John Williams weet met zijn filmmuziek altijd de juiste snaar te raken”, aldus dirigent Ernst van Tiel, “Afgelopen zomer speelde het orkest het Amsterdamse Concertgebouw plat met dit programma. Nu is Zwolle aan de beurt.”

Klassieke muziekliefhebbers die een concert alleen bezoeken kunnen elkaar ontmoeten bij One2meetclassic. De One2meetclassic-bezoekers worden in een speciale lounge opgevangen waar zij voorafgaand, in de pauze en na het concert met elkaar over het concert kunnen praten. Verder is er een speciale Meet & Greet met de musici van het orkest. Aanmelden voor One2meetclassic kan gemakkelijk en snel via hetsymfonieorkest.nl/one2meetclassic.

Programma
Deze avond staat filmmuziek op het programma uit de films: Raiders of the Lost Ark, Schindler’s List, E.T., Jurassic Park, Harry Potter en Star Wars. Voor kaarten en meer informatie over dit concert kan men terecht op hetsymfonieorkest.nl/muziek

John Williams
John Williams is de bekendste naoorlogse filmcomponist en wordt gezien als één van de beste filmcomponisten die de filmindustrie ooit heeft gekend. Hij is geboren in New York in 1932 en groeit op met muziek. Hij studeert aan de Juilliard School en wordt al snel in dienst genomen door Columbia Pictures. Hij gaat samenwerken met Steven Spielberg en breekt door met zijn muziek voor George Lucas’ film Star Wars. 

Ernst van Tiel
Als muzikant bij verschillende Nederlandse omroeporkesten legt Ernst van Tiel de basis voor zijn dirigentencarrière. Ernst van Tiel vreest het minder gewone dirigeerwerk niet en al eerder verzorgde hij de begeleiding bij de uitvoering van Eisensteins filmklassieker ‘Alexander Nevsky’. Ernst van Tiel is de dirigent die het Brussels Philharmonisch Orkest dirigeerde tijdens de opnames van de Oscar-winnende soundtrack van de film ‘The Artist’.

HET Symfonieorkest
Onder aanvoering van chef-dirigent Jan Willem de Vriend heeft HET Symfonieorkest zich ontwikkeld tot een nationaal orkest met een internationaal profiel. Internationale samenwerkingspartners zoals de BBC Philharmonic en de Musikhochschule Franz Liszt in Weimar en optredens in Amerika, Spanje, Frankrijk, Engeland en recentelijk in China en Zwitserland bevestigen de internationale vraag naar en reputatie van het orkest. Met een volwaardig symfonisch aanbod, educatieve projecten en vernieuwende samenwerkingen wil het HET Symfonieorkest een belangrijke rol in de samenleving vervullen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer