Nieuw theaterfestival verovert Zwolse cafés

Zwolle – Op zondag 30 november introduceert Buro Ruis een nieuw, laagdrempelig theaterfestival in de binnenstad van Zwolle. Onder de noemer Theater in het Café zullen vijf talentvolle theatergroepen hun kunsten laten zien in verschillende cafés. Tijdens deze eerste editie zijn er voorstellingen te zien in onder andere The Livingroom, Bar Stout, Het Vliegende Paard en Café De Singel.

theater_fbcover.jpg 

De entree is op alle locaties gratis. De theatergezelschappen bestaan uit studenten of net afgestudeerden van de opleiding Docent Drama van Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Zwolle. Elke groep heeft een eigen voorstelling geschreven, helemaal aangepast op de kroeg waar zij spelen.

Theatergroep Braam/Katsma speelt in The Livingroom een tragikomische voorstelling over een stukgelopen vriendschap. Aan de hand van de mooiste songs proberen twee vriendinnen hun vriendschap te redden. Bar Stout heeft de Young Ones & Co te gast, een groep met dertien spelers in de leeftijd van 13 t/m 22 jaar.

Zij proberen met hun ‘Engelse Detective’ een moord in het plaatsje Cockshire op te lossen. Een heel andere wereld is te ervaren in Het Vliegende Paard waar theatergroep De Vreemdelingen een stuk speelt over de zoektocht naar avontuur in het echte leven, het loslaten van idealen en het veroveren van harten. Hun voorstelling ‘L.A.R.P’ speelt in het tovenaarsstadje Borgoleus, waar niemand veilig is. In Café de Gezelligheid is een monoloog van een donken meisje aan haar ex te zien.

Ten slotte waan je je bij Café De Singel in het zonnige Italië met de muzikale familievoorstelling ‘Tutti Uguali’ door De Italianen. Met veel muziek, humor en romantiek brengen zij een verhaal over gelijkheid en vooral veel plezier. Theater in het Café is een gratis festival en vindt plaats op zondag 30 november tussen 16.00 en 21.00 uur. Kijk voor meer informatie over de locaties en speeltijden op www.buroruis.nl.

Artikel delen:

Reageer