Decemberpakketten voor Zwolse minima

Zwolle – De komende maand worden er in Zwolle smakelijke decemberpakketten uitgegeven voor de Zwolse minima. Een van de initiatiefneemsters is de Zwolse Miranda van Diepen. Sinds enige tijd geeft zij vanuit huis voedselpakketten aan Zwolse minima. De pakketten worden samengesteld van boodschappen die andere Zwollenaren in hun voorraadkast hebben staan.

Op 24 november is er in Wijkcentrum de Pol in Zwolle Zuid een voedselinzameling van 14.00 uur tot 16.00 uur voor de minima van Zwolle e.o. Van Diepen: "We hebben nu 8 inzamelpunten in Zwolle e.o. We maken decemberpakketten met allemaal leuke en lekkere extra’s. O.a. pepernoten, kerstkransjes, chocolade, sausjes, blikken soep, afbakbolletjes, stokbrood, rookworsten, borrelworst, snoep, chips, nootjes, broodbeleg enz. enz. De komende week wordt bij een aantal winkels in Zwolle Zuid posters opgehangen." De pakketten worden uitgegeven onder de minima van internet Facebook groepen Weggeefhoek 038 en Hulpvraag Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Ik neem aan dat de mensen die in de berichten over asielzoekers altijd roepen dat eigen mensen eerst geholpen moeten worden, hier gul aan gaan geven!

 2. Hoeveel van dit soort, uiteraard allemaal goed bedoelde, initiatieven lopen er nu eigenlijk in Zwolle? Volgens mij meerdere. Is het niet verstandiger om een en ander te coördineren?

 3. We hebben de kerstpakketten voor de minima via de Koningskerk en de Voedselbank, het kerstdiner bij de WRZV hallen, 2 sinterklaasfeesten voor de minima. Het kan niet op 😉

 4. Wat geef jij Jasper zal wel niet veel zijn?Kunnen ze de minima ook uitnodigen voor een sportwedstrijd of de kinderen hiervan nieuwe voetbalschoenen geven of is dit alleen bedoeld voor dat spul wat in de Ijsselhallen zit.

 5. @ziezooo beantwoord jij eerst maar mijn vraag. Of gaat het je eigenlijk niet om de hulpbehoevende (of ze nou in Zwolle of in Syrië zijn opgegroeid)? Geef jij gul? Aan de Zwolse en/of de Syrische hulpbehoevende?

 6. Waarom moet ik jou vraag beantwoorden maar goed ik geef aan omroep Max die vaak oude mensen in het buitenland helpen.Dat is tenminste hulp die de mensen daar nodig hebben.Ook heb ik vaak kerstpakketten rond gebracht voor de minima waar schrijnende gevallen tussen zitten.Laat ze eerst maar eens die mensen helpen dan al die ongein waarbij vluchtelingen in de watten worden gelegd.
  Vooral mensen zoals jou helpen hier aan mee om deze mensen een vaste plek in de samenleving te geven met alle gevolgen vandien.
  We kunnen niet al dit volk opvangen dat gaat al heel vaak mis in Nederland.Opvangen in de regio en niks anders.

 7. @Jasper, hoe weet jij dat daar nul controle is? Omdat jij er niet een goed gevoel bij hebt? Weet je hoe hun te werk gaan? Of was je gevoel, mening die je liet verleiden tot deze uitspraak?

 8. @ziezooo@, over die Syrische vluchtelingen gesproken. Ik las op RTL teletext dat er een man en vrouw uit Zwolle zijn opgepakt door de marechaussee, deze leverden valse paspoorten a 5000 euro aan Syrische vluchtelingen. Plus een verhaal hoe ze zich moeten gedragen om niet op te vallen. Zo arm zijn de meesten dus blijkbaar niet. 5000 euro is nogal wat. Schandalig.

 9. @Derk ik ben lid geweest van de weggeefhoek. Daar baseer ik dat op. Hopelijk is er een extra controleslag voor er pakketten worden uitgedeeld.

  @ziezooo dat siert je. Over de vluchtelingen even kort, want off-topic. Ik geef ze geen steun. Mijn (geldelijke) steun gaat naar niet-voor-mensen doelen.

 10. Je geeft toch ook aan amnesty international Jasper. Heb ik uit eerder reacties van je. Is dat geen “mensendoel” volgens jou? Mooi initiatief trouwens, kunnen er niet genoeg van zijn. Voor mensen die geen cent te makken hebben zijn de dagen rond de feestdagen toch al vaak een zware tijd.

 11. @benjie dat heb je dan verkeerd begrepen. Ik heb jarenlang het aidsfonds gesteund, maar sinds kort niet meer. Daarvoor is natuurdefensie in de plaats gekomen (naast de anderen die ik nog steeds steun).

 12. Bericht door Derk, op 11 november 2014 12:30

  Zouden ze wellicht met de auto komen omdat een behulpzame buur hun wil rijden mike70?

  Zou best kunnen, hij is zelfs zo goed dat ze toestemming hebben om een paar keer per week de boodschappen te doen met zijn auto.
  Dit is ook wel een interessant artikel, dit zijn allemaal goede buren die met de auto pakketten komen afhalen.

  https://www.cda.nl/en/gelderland/tiel/actueel/toon/cda-aandacht-voor-parkeerproblemen-rond-voedselbank/

 13. Hallo allemaal. Tjonge wat een reacties. Ik ben samen met Eline van ’t Noordeonde dit initiatief begonnen. Ik wil best wat uitleggen.Het gaat via de weggeefhoek038 omdat de inzameling ook daar plaats vindt. Ik snap de twijfels over controle enzo. We zijn geen stichting of bedrijf, we vragen ook niet naar financiele gegevens. We gaan we een beetje uit van het goede in een mens. Daarnaast is er een controle door beheer van de weggeefhoek. Onze ervaring de laatste maanden is dat dit heel goed gaat. Het is inderdaad wéér een inzameling maar helaas wel één die nodig is. Wij kiezen er voor om geen kerstpakketten te doen omdat dat al op meerdere plkken gebeurt. Wij willen juist voor mensen uit Zwolle eó’wat doen. Ik wil mijn kinderen leren dat ook mensen in Nederland het niet altijd goed hebben. Hun school werkt ook mee aan dit project. Onze Facebookpagina heet Miranda Eline Voedsel. Neem gerust een kijkje en je mag j altijd aanmelden als vriend natuurlijk

  groetjes Miranda

 14. Oh en het aidsfonds is geen mensendoel? Ik heb niets verkeerd begrepen, je hebt dat hier zelf benoemd, een van de doelen waar je aan doneerde was Amnesty International. Maar goed laat maar. Ik vind het al erg genoeg dat mensen in dit land afhankelijk zijn van zulke mooie initiatieven zoals hulpvraag Zwolle of de voedsel bank. Er is zoveel verborgen armoede in dit land. De meeste mensen schamen zich ervoor om er voor uit te komen dat ze in zulke armoede leven. Niet rond kunnen komen. En dat ze zich dan ergeren aan alle hulp die vluchtelingen hier krijgen. Met name die vluchtelingen die grof 5000 euro neerleggen voor een vals paspoort kan ik mij best voorstellen.

 15. Ik ben nooit lid geweest van Amnesty. Dus dat heb je wel verkeerd begrepen. Misschien vergis je je met het aidsfonds. En die heb ik dus, zoals ik zei, bewust opgezegd.

  En waarom toch telkens die vergelijking tussen hulpbehoevende van hier en hulpbehoevende van daar? Het zijn allemaal mensen die hulp nodig hebben.

 16. @mike70, ik ken mensen die met moeite de hypotheek kunnen betalen, ooit eens een fout gemaakt met de isave. Deze mensen hebben een vrijstaand huis auto van de zaak en moeten rondkomen van 30 euro in de week, samen hebben zij twee kinderen. oke dikke audi maar die is van het werk geleased. Hun halen ook snel een voedselpakket op. Kijk dat is het verhaal er achter, basseer jij je mening op mia en van horen zeggen?

 17. Als iemand hulp nodig heeft zal mij het mij een biet zijn wat voor afkomst geloof of kleur iemand heeft. Maar als iemand gewoon 5000 euro neer kan leggen voor een valse identiteit, dan klopt er volgens mij gewoon iets niet. Dan zit er wat scheef. Voor echte vluchtelingen is wat mij betreft altijd plaats. Wat dat betreft heeft de CDA het wel goed verwoord op hun congres vorige week, hoe met deze vluchtelingen om te gaan. Ik ga verder niet met je in discussie over je lidmaatschap van Amnesty, welles nietes spelletje. Mooi dat mensen zoals die van de weggeefhoek, voedsel bank , zich inzetten voor de hulpbehoevenden.

 18. Zoiets hadden ze een keertje lang geleden in Rotterdam gedaan alle mensen die het moeilijk hadden konden wat komen ophalen .. nou nou nou die gasten kwamen bijna allemaal met dikke auto’s en gouden kettingen om hun nek….
  Ik hoop dat het hier echt gaat om mensen die het echt nodig hebben en dat het goed geregeld is..

 19. Oh, je was erbij toen ze dat ‘gewoon’ deden?

  En ja, misschien hadden ze wel 5000 euro. Die helpt niet tegen een kogelregen of een granaat…

 20. Bericht door Derk, op 11 november 2014 15:13
  @mike70, ik ken mensen die met moeite de hypotheek kunnen betalen, ooit eens een fout gemaakt met de isave.

  Met Icesave spaarders heb ik geen enkel medelijden. Als je voor je eigen geldelijk gewin je spaargeld gaat wegzetten bij een bank die een zo hoge rente geeft waarvan je wel kunt nagaan dat dit te mooi is om waar te zijn, moet je niet zeuren.
  Dan verkoop je het huis maar en ga je huren.

 21. Inhoudelijk voeg je weer niets toe Jasper. In een eerdere reactie zag je dit log als een discussie platform, het enige wat jij doet is one liners plaatsen. Echt in discussie gaan met iemand is er niet bij. Trollen, dat kun je goed.

 22. Ik ben het eens met Japser, (die zeker niet alleen one liners plaatst) zeer weinig controle met die weggeefhoek. Er wordt hier zeer veel misbruik van gemaakt.

 23. @benjie zeggen dat iemand niet in discussie gaat en trollt terwijl iedereen kan zien dat ik juist wel in discussie ga, maakt het nog niet zo.

 24. Uiteindelijk gaat het er om dat we samen mensen helpen. Dat er profiteurs zijn, ja maar die zijn overal. Dat kunnen we nooit helemaal voorkomen. Wij doen ons best in ieder geval en proberen een steentje bij te dragen. welke kleur of geloof iemand heeft dat maakt niet uit. Wij hebben er voor gekozen om deze inzameling te doen van inwoners van Zwolle e.o.

 25. Ik hoop dat het hier echt gaat om mensen die het echt nodig hebben en dat het goed geregeld is..

  al staat maxima met de kinderen er tussen

  als je het nodig hebt ga je er heen 😉

 26. Als iedereen die hier reageert nou 1 pak vlokken en een zak pepernoten komt brengen dan kunnen wij weer mensen blij maken.

  groetjes Miranda Eline Voedsel ( facebook)

Reageer