Londense The Proper Ornaments in Hedon

Zwolle – Liefhebbers van The Velvet Underground en The Beach Boy komen zondag 23 november aan hun trekken met de Neo-Psychedelische popgroep The Proper Ornaments in Hedon. De Londenaren brachten deze zomer hun melodische debuutalbum Wooden Head uit: veertien popliedjes met een diepe, donkere ondertoon. Orange Glow uit Kampen verzorgt het voorprogramma.

properornamentspress.jpg

Max Claps en James Hoare van The Proper Ornaments zingen en schrijven beide de muziek. Magazine Loud & Quiet omschrijft de band als: "Het gezamelijke project van James en Max, als je het hoort weetje waarom het een waardevol project is. Het is alsof de heren voor elkaar gemaakt zijn, zoals Hugh Grant en Julia Roberts". Met het album Wooden Head, bewijst The Proper Ornaments dat het nog steeds mogelijk is om een album met pure pop perfectie te maken. The Proper Ornaments zijn op weg om iedereens hart te stelen.

Orange Glow is een ‘singer-songwriter’ van het vuige soort. Zes jaar na het goed ontvangen debuut The Magic Tale (2008) is hij terug met een nieuwe band en plaat: Down To Earth. Hierop smelten 90’s indie, 70’s postpunk en invloeden uit noise en psychedelica feilloos samen tot dampende indierock. De debuut-CD was een ‘magisch sprookje’, de opvolger is een verhelderende klap in je gezicht. Gebleven is de voorliefde voor catchy melodieën en verrassende wendingen. Maar nu kaler, smeriger en doortastender.

THE PROPER ORNAMENTS
Support: ORANGE GLOW

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zondag 23 november
Open : 20:30 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 8,50

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, de avondkassa van Hedon en bij Plato in Zwolle. Voor meer informatie zie www.hedon-zwolle.nl

 

Artikel delen:

Reageer