Twee dagen Salland Olie Tractor Pulling

Zwolle – De 32e editie van het evenement Salland Olie Tractor Pulling komt eraan! Let op: het evenement beslaat nu twee dagen! Daardoor is het niet alleen op zaterdag 24 januari 2015 weer genieten geblazen, maar is er ook op vrijdagavond 23 januari van alles te zien en te beleven in IJsselhallen Zwolle.

tractor_pulling-4.jpg

De wedstrijden die in IJsselhallen Zwolle plaatsvinden, staan internationaal zeer hoog aangeschreven. De vele duizenden pk’s die de ‘tractorpullingmachines’ op de baan brengen en het spektakel eromheen, zorgen steevast voor vele enthousiaste toeschouwers.

80 meter
Bij Indoor Tractor Pulling is het de bedoeling om de zogenaamde sleepwagen zo snel en zo ver mogelijk over de speciaal geprepareerde baan naar het eind te trekken. Tijdens Indoor Tractor Pulling hebben bezoekers als vanouds een prima zicht op de 80 meter lange wedstrijdbaan.

Op zaterdag 24 januari worden er twee sessies verreden. De eerste sessie start om 11.00 uur met de mini-unlimiteds, de light Modifieds, de light superstocks én de heavy Modifieds. De tweede sessie start om 18.00 uur met de Two Wheel Drives, de Modifieds en wordt traditioneel afgesloten met de spectaculaire Superstocks!

TREKKER-Live
Nieuw is de vrijdagavond. Dan wordt vanaf 18.00 uur TREKKER-Live verreden, verwijzend naar het blad TREKKER, van uitgeverij Reed Business. Tijdens Trekker Live wordt er gestreden in sport- en supersportklassen, waarbij de rookafzuiging van GelreDome zal worden gebruikt. Tijdens dit evenement vinden er bovendien spectaculaire shows en demo’s plaats.

Kaartverkoop
Vele duizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland genieten dus twee dagen lang van enerverende wedstrijden die spannend blijven tot de laatste pull. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.indoortractorpulilng.nl en alle Primera-vestigingen. De ervaring leert dat met name de zaterdagavondsessie snel uitverkocht raakt, dus ben er snel bij!

Artikel delen:
Reacties 22
 1. Dit is dus echt de DOMSTE hobby die je kan hebben.
  Alle duurzame en besparende ideetjes die zwolle allemaal verzint worden hiermee in één klap te niet gedaan. Wil je gaan voor een beter milieu en een betere toekomst?

 2. @zweulle, lekkere zure reactie. Dit is tenminste een hobby waar geen bakken met subsidie aan besteed hoeft te worden. Gedragen door enthousiaste mensen met passie voor de zaak. Laat men lekker het geld rondom dit evenement rollen, genoeg mensen die daar van profiteren.

  Oh en als je echt wat wil doen tegen de uitstoot dan zou ik toch gaan kijken naar oldtimers, SUV’s, landbouw en internationaal transport. Want denk je dat ook maar iemand zich druk maakt om hoe een telefoonhoesje die zonder verzendkosten uit China komt ?

 3. Je ‘maar dat is nog slechter’ argument is niet echt ter zake doende he?

  Feitelijk heeft zweulle gelijk, die machines zijn niet echt milieubewust 🙂

 4. Op deze weblog twee berichten onder elkaar.
  Eerst het omgekeerd verzamelen in Assendorp/Pierik, om het milieu een handje te helpen.
  Daarna dit TractorPulling bericht.
  Wat een contrast.
  Ik ben het met @zweulle eens dat dit in het kader van duurzaamheid eigenlijk niet kan.
  Maar je moet een liefhebberij van velen geen DOMME hobby noemen
  @RObot moet eerst eens naar zijn eigen uitstoot kijken, voordat hij verder de wereld in kijkt. Ik weet vrij zeker dat hij (en ik) verbeteringen in ons milieu bewuste gedrag kunnen en moeten verzinnen.

 5. Zweule: Kan je misschien aangeven om hoeveel kilo co2 uitstoot dit gaat? Ik heb er geen goed beeld bij en kan ik je onmogelijk gelijk of ongelijk geven.

 6. Hallo,

  De meeste van deze machines rijden op Methanol.

  Alle brandstoffen hebben een zogenaamde CO2 uitstoot en ten opzichte van reguliere euro95 is de CO2 uitstoot van Methanol zo’n 70% lager.
  In een recentelijk onderzoek in opdracht van Greenpeace werd Methanol benoemd als het beste alternatief voor benzine en diesel.

  Uiteindelijk dus nog niet eens zo milieubelastend.

  Denk dat de gemiddelde fan die met zijn diesel naar de IJsselhallen komt meer vervuiling veroorzaakt.

 7. Haha je kan je bijna niet meer irriteren aan die kortzichtige reacties van BR en Zweulle. Het is lachwekkend gewoon. Dan kan je nog beter die reacties van Japser lezen. Lekker leven en laten leven…

 8. Jasper jij rijdt toch ook auto?En als ik het goed gelezen heb van de week ook flink wat kilometers misschien tijd om de auto aan de kant te doen help je ook mee aan een schoner milieu.:D:D

 9. @Japser, die discussie probeer ik helemaal niet aan te gaan. Ik merk gewoon dat men veel te snel handelt naar bepaalde beeldvorming. Als men aan tractorpulling denkt dan roept dat meteen de associatie op van milieuvervuiling door grote motoren. Ondertussen besteld men wel vrolijk kleren of spullen via het internet die van de andere kant van de wereld komen. Dit is geen probleem omdat je niet direct ziet wat de gevolgen zijn van dit lange internationale transport. Blinde hypocrisie noem ik het.

  @Wim142, Ik ben juist voor verduurzamen maar zie ook het nut van vermaak en vertier. We moeten niet vergeten te leven op deze aardkloot en ik denk dat er op andere vlakken meer en makkelijker winst te behalen valt.

  @br, Er komt heel wat kijken om een dergelijk apparaat te besturen, onderhouden of zelfs te financieren. Maar begrijp dat je niet zover kan kijken omdat je lijdt aan kortzichtigheid. Als dit je hobby is dan ben je het tegenovergestelde van een niksnut.

 10. @ziezooo dat ging er over dat ik een rijbewijs heb. Voor woon-werk maak ik gebruik van de trein 🙂

  @Robot alles leuk en aardig, maar dat iets slechter is, maakt dit nog niet goed. Dus het is een beentje een non-argument. Maar goed, je gaat tegen mij in, dus je hebt iig kwal mee.

 11. Weinig dingen zo fijn en nuttig als met de ene tractor de andere in een rondje voortsleept in een hal en dat je dan weer op de zelfde plek uitkomt !

  (volgens mij is dit ontmoedigingsbeleid voor immigranten. Als die vluchtelingen in de IJssekhal dit zien, trekken ze wellicht spontaan de aanvraag in.)

 12. Wat dat betreft had ziezooo wel een punt, iemand met 300 ton op de persoonlijke teller is nogal wat. En dat alleen maar in privé tijd. Woon werk verkeer doe je met de trein. Kan wel een beetje milieu bewuster lijkt me. @ Jasper . Wat voor abonnement heb je trouwens, een zaken-abonnement bij de NS of vergoed je werkgever de reiskosten? Vind het nogal duur persoonlijk het OV . vooral buiten de daluren.

 13. Bericht door fcz, op 12 november 2014 12:52
  Zweule: Kan je misschien aangeven om hoeveel kilo co2 uitstoot dit gaat?

  Minder dan de meeste mensen in een week autorijden uitstoten.

 14. @benja je hebt geen idee hoe ik aan die 3 ton komt. Ik krijg reiskosten vergoeding. En met één persoon in OV altijd goedkoper dan een auto.

 15. Hoe zou ik dat ook moeten weten @ Jasper, hoe jij in je vrije tijd aan 300.000 auto kilometers komt. En je opmerking dat één persoon in de trein of bus goedkoper is dan een persoon alleen in een auto .. ik heb vaak genoeg alleen of met een paar mensen in een streekbus gezeten, zwaar gesubsidieerd door de provincie, overheid. Anders kan het niet uit in de dal- uren.`

 16. Ik heb helemaal niet gezegd dat het in mijn vrije tijd was. Ik ben koerier geweest in een ver verleden. Dat weet jij niet, maar doet gewoon een lading aannames.

  Verder hadden wel het over de kosten van een reiziger, en die zijn met het OV lager dan in je eentje in een auto.

 17. @jasper je moet geen woorden in min mond gaan leggen…. nogmaals ik zeg niet dat als het iets slechter is het andere goedpraat. Ik heb het over hypocriete denkwijzes en verkeerde beeldvorming van co2 voetafdrukken.

  @marco_z datzelfde kun je zeggen over 22 man die in het stadion achter een bal aan rennen maar toch sta ik en vele duizenden anderen elke twee weken erna te kijken.

 18. Geef ze brood en spelen..!

  Tractorpulling.
  Een sport of hobby kan ik het niet noemen.
  Tractor pulling samen met vuurwerk een van de domste, nutteloze, vervuilendste en lawaaierige bezigheden
  :'(

Reageer